A múlt hét legnépszerűbb receptje a borzas csirkemell volt tepsiben sütve

csirkemell sajtos
Vágólapra másolva!
Azért imádtuk annyira a borzas csirkemell receptjét, mert ezúttal tepsiben készítettük, és egy óra alatt ebédet varázsoltunk az asztalra. Nagy kedvencünké vált az 1932-es kenyérrecept, ám a fokhagymás kenyérért is oda voltunk! Készítettünk még süteményt két hozzávalóból, vízzel töltött pitét és Pad Thai tésztát. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Sütnénk, de nincs otthon élesztő?

Nem volt élesztő a boltban? Netán csak otthon fogyott el, és nincs kedve kimozdulni? Ám szívesen sütne kenyeret, zsömlét vagy valami süteményt, amihez szüksége lenne élesztőre? Mutatunk néhány tippet, amellyel könnyen helyettesítheti.

Kurkuma: így építsük be az étrendünkbe az aranyló fűszert

Manapság számos immunitást fokozó szuperétel elérhető már, ám van egy, ami ott pihen a konyhánk polcán, és szinte észre sem vesszük. Ez a kurkuma, amely csodás tulajdonságait a benne lévő kurkuminnak köszönheti. Hihetetlen egészségügyi előnyeit még a mai napig kutatják, ezért érdemes megtanulni, hogyan építhetjük be az étrendünkbe.

Forrás: Origo

Elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint a cink, a vas, a kalcium, a kálium, a mangán, a foszfor, a kurkuminoidok, valamint a B-, a B2-, a B3- és a C-vitamin. Mivel a kurkuma gyulladásgátló, antiszeptikus és antibakteriális hatású, csökkentheti a koleszterinszintet, szépítheti a bőrt, szórjuk meg vele bátran a rizsünket, a curryt, a rántottánkat vagy a tükörtojást.

A vízzel töltött pite nem vicc, hanem egy új desszert - videó

Vízzel töltött pite? Bizony, bizony. Nem csalás, nem ámítás, ezt a pitét tényleg vízzel töltik meg. De vajon hogyan lesz belőle igazi desszert? Nézze meg a videót, és azonnal kiderül. Azután pedig készítse el!

Sírtunk ebéd közben, de megérte: a torma 9 egészségügyi hatása

A torma egy meglehetősen csípős, könnyfakasztó, ám nagyon egészséges zöldség. Nagyon „harsányan" megoszlanak róla a vélemények: vannak, akik esküsznek rá és imádják, míg mások inkább távol tartják magukat tőle.

Forrás: Shutterstock

Pedig a frissen reszelt torma kiváló vírusölő, úgyhogy ha nem is szeretjük, néha azért érdemes rávenni magunkat a fogyasztására. Általában reszelve fogyasztjuk, ám ehetjük ecetesen és mártásként is. Jól illik a sertéshez, a marhához, a sonkához, a tojásos és halas ételekhez. A hidegtálakról már nem is beszélve!

Mennyei fokhagymás-rozmaringos kenyér házilag

Ez a kenyér abszolút az egyik kedvencünké válik! Finom a hagyományos házi kenyér is, de ki akarja mindig ugyanazt enni? Készítsük el ezt a mennyei fokhagymás kenyeret, ízesítsük rozmaringgal és élvezzük a szánkban keveredő aromákat!

Így erősíthetjük az immunrendszerünket a járvány idején

A megfelelő étrend és életmód komolyan segítheti az immunrendszer erősödését. Lássuk, mit tehetünk azért, hogy egészségesek maradjunk a járvány idején is! A jelenlegi helyzetre való tekintettel sok háztartásban az egész család otthon van. Jó hír, hogy így több figyelmet szentelhetünk saját és szeretteink étkezésére, ami persze kihívásokkal is jár.

Forrás: Shutterstock

A friss alapanyagok korlátozott hozzáférése csökkentheti az egészséges és változatos étrend megvalósításának lehetőségeit. Ez potenciálisan a fokozottan feldolgozott élelmiszerek fogyasztásához is vezethet, amelyek általában magas zsír-, cukor- és sótartalmúak. Ennek ellenére egy jól összeállított, átgondolt étrenddel – még korlátozott összetevők mellett is – folytatható az egészséget támogató étkezés.

Imádta a habkávét? Akkor ezeket a habitalokat is fogja!

A habkávétrend néhány hete jelentes újdonság, és azóta futótűzként terjed az interneten. Időközben megszületett a habtea, és emellett még rengeteg habital, ezekre mutatunk példákat. Úgy tűnik, egyre inkább a világ kedvenceivé növik ki magukat. Lássuk, milyen habitalokat készíthetünk még.

Biztonságosabb étteremben, mint otthon enni egy francia sztárséf szerint

Biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Alain Ducasse francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint, aki azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást.

Forrás: Shutterstock

Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot.

Pad Thai tészta készítése otthon

Ez az egyszerű recept, de ugyanolyan finom, mintha kedvenc éttermünkben ennénk, ráadásul kevesebb mint 30 perc alatt kész van. Tökéletes, ha valami gyors ételre vágyunk, plusz előnye, hogy nemcsak finom, hanem laktató is. Ropogós mogyoró, finom fűszerek és az édes-savanyú mártás.

Mogyorókrémes sütemény két hozzávalóból

Ez a recept lesz az új kedvencünk! Mindössze két összetevőre van szükségünk hozzá, olyan villámgyorsan kész van, hogy csak pislogunk. Olcsó, könnyű és ízletes. A receptet Rob Nixon ausztrál szakács osztotta meg az interneten. És milyen jól tette! Próbáljuk ki!

Forrás: Shutterstock

Borzas csirkemell tepsiben sütve egy óra alatt

Azért kedvencem ez a recept, mert nagyon gyorsan el lehet készíteni, ráadásul laktató és finom is. A legjobb benne, hogy semmilyen extra hozzávalóra nincs szükség hozzá, csak is a magyaros alapanyagokat igényli, mint a tejföl és a vöröshagyma. Készítsük el egy óra alatt!

Süssünk süteményeket otthon! - Így készül az indusfánk

Maradj otthon, ez most a legfontosabb tanács mindenkinek. Sok más elfoglaltság mellett a folyamatos otthoni létet azzal is hasznossá lehet tenni, hogyha sütögetünk - például süteményeket. A Magyar Konyha áprilisi száma Süteménykönyv melléklettel jelent meg. Innen vettük az indusfánk receptjét.

Forrás: Shutterstock

Íme egy amerikai kenyérrecept 1932-ből, élesztő nélkül

Ez a recept egy 1932-ben kiadott, amerikai szakácskönyvből származik. Nincs benne élesztő, ám egy meglehetősen furcsa hozzávaló igen: ez pedig a mogyoróvaj. Elizabeth Driver receptje új kapukat nyit meg a kenyérsütés világában. Próbáljuk ki!

Így készítsünk csokoládét otthon - videó

Saját kezűleg készített csokoládé? Naná! Mindössze csokoládécsipszre, a kedvenc gyümölcsünkre és diófélékre van szükségünk hozzá. Először olvasszuk meg a csokoládécsipszet, töltsük jégkockatartóba, nyomkodjuk bele a gyümölcsdarabokat, végül szórjuk meg például apróra tört pisztáciával, mogyoróval vagy mandulával és tegyük a fagyasztóba, amíg megköt. Kész is a saját készítésű csokoládé!

Forrás: Shutterstock

Mi mindent készíthetünk gyermekláncfűből?

Gyerekként imádtunk gyermekláncfüvet szedni. A lányok a hajukba tűzték, koszorút készítettek belőle, a fiúk pedig a lányok körül szaladgáltak, és még a virágszedésbe is besegítettek. Mostanra azonban a gyermekláncfű csak egy virág maradt az udvaron, pedig számtalan módon felhasználhatjuk ételeinkben.

A legfinomabb quesadilla konzerv babból 30 perc alatt

A komfortételeknek nem kell bonyolultnak lenniük. Ezt a fehérjében gazdag receptet például szuper könnyű elkészíteni, és még a konzerv babot is fel tudjuk használni. És ez még mindig nem minden, hiszen mindössze öt fő összetevőt tartalmaz.

Süti két hozzávalóból tejtermék nélkül

Ezek a varázslatos sütemények mindössze két összetevőből készülnek, teljesen tej- és gluténmentesek. Kívülről ropogósak, belülről lágyak, és mindössze harminc perc alatt kész vannak. Még akkor is fogunk vele boldogulni, ha soha életünkben nem készítettünk semmilyen süteményt. A hab a tortán pedig a ráfolyatott csokoládé, amelyet ízlés szerint akár el is hagyhatunk.