5 töltött tojás húsvétra Martha Stewarttól

töltött tojás, kaszinótojás
Vágólapra másolva!
Nemcsak a sonka a húsvét elmaradhatatlan része, hanem a töltött tojás is. A hagyományos már meglehetősen unalmas, de ki mondta, hogy évről évre ugyanazt kell készítenünk? Összegyűjtöttünk öt töltötttojás-receptet Martha Stewarttól, amelyek között mindenki megtalálja az új kedvencét.
Vágólapra másolva!

Szalonnás töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 nagy tojás
  • só és őrölt fekete bors
  • ½ csésze borsó
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • sült baconszalonna-darabok

Elkészítés:

Főzzük meg a tojást a szokott módon: tegyük egy tál vízbe, amely teljesen ellepi, forraljuk fel, majd főzzük forrástól számítva 10 percig.
Szedjük ki a tojásokat és tegyük hideg vízbe.
Közben öntsük egy serpenyőbe a borsót, sózzuk és borsozzuk, pirítsuk, míg megpuhul.
Pucoljuk meg a tojásokat, vágjuk félbe, vegyük ki a sárgáját és tegyük egy edénybe.
Öntsük a sárgájához a borsót, a majonézt, a mustárt, 1 evőkanál vizet, sózzuk és pürésítsük.
Kanalazzuk a tölteléket vissza a fehérjére, díszítsük sültbacon-darabokkal és szórjuk meg őrölt fekete borssal.

Töltött tojás. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Tormás töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 nagy tojás
  • 1/3 bögre majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 2 teáskanál torma
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat a fentebb leírt módon, hűtsük le, vágjuk félbe, szedjük ki a sárgáját.
Keverjük össze egy villával a sárgáját, a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet és a tormát.
Kanalazzuk a tölteléket vissza a fehérjére és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Olajbogyós, fokhagymás töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 nagy tojás
  • 1/3 bögre majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 3 evőkanál apróra vágott olajbogyó
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma

Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat a fentebb leírt módon, hűtsük le, vágjuk félbe, szedjük ki a sárgáját.
Keverjük össze egy villával a sárgáját, a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, a fokhagymát és az olajbogyót.
Kanalazzuk a tölteléket vissza a fehérjére és díszítsük olajbogyószeletekkel.

Paradicsomos töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 nagy tojás
  • 1/3 bögre majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 2 teáskanál paradicsompaszta vagy -püré
  • 2 teáskanál füstöltpaprika-por

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat a fentebb leírt módon, hűtsük le, vágjuk félbe, szedjük ki a sárgáját.
Keverjük össze egy villával a sárgáját, a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, paradicsompasztát és a füstöltpaprika-port.
Kanalazzuk a tölteléket vissza a fehérjére és díszítsük füstöltpaprika-porral megszórva.

Csilipaprikás töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 nagy tojás
  • 1/3 bögre majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • ¼ bögre apróra vágott, megsütött paprika
  • ½ vagy ¼ teáskanál őrölt csilipaprika

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat a fentebb leírt módon, hűtsük le, vágjuk félbe, szedjük ki a sárgáját.
Keverjük össze egy villával a sárgáját, a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, a sült paprikát és az őrölt csilipaprikát.
Kanalazzuk a tölteléket vissza a fehérjére és díszítsük vékonyra szeletelt csilivel.

Mielőtt tálalnánk a töltött tojásokat, mindenképp tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.