Reggeli, ebéd és vacsora három hozzávalóból

palacsinta
Vágólapra másolva!
Tényleg lehet mindössze három összetevőből finom ételeket készíteni? Természetesen! Négy receptet is mutatunk, amelyek könnyen és gyorsan megvannak. Egy átlagos hétköznapon is rajonganánk ezekért az ételekért, a kijárási korlátozás idején meg pláne jól jönnek.
Vágólapra másolva!
Palacsinta. A kép csak illusztráció! Forrás: Foodbeast

Palacsinta reggelire

Hozzávalók:

  • 45 g zabpehely
  • 90 g hámozott banán
  • 3 és ½ evőkanál tej

Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat kézzel vagy robotgéppel.
Süssük ki a palacsintákat a szokott módon.

Áfonyaleves ebédre

Hozzávalók:

  • 150 g fagyasztott áfonya
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:
Tegyük a hozzávalókat egy serpenyőbe, kezdjük el melegíteni.
Az áfonya levet kezd majd ereszteni, hagyjuk rotyogni körülbelül 5 percig.
Tegyük egy turmixgépbe a keveréket és dolgozzuk össze.
Ízlés szerint tálalhatjuk joghurttal.

Tészta. A kép csak illusztráció! Forrás: Nébih

Sajtos makaróni ebédre

Hozzávalók:

  • 1,25 l tej
  • 455 g makaróni
  • 200 g reszelt sajt

Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, majd öntsük bele a tésztát.
Vegyük alacsonyra a lángot, keverjük a tésztát forrásig.
Főzzük még 10 percig, amíg a tészta megpuhul, majd keverjük hozzá a sajtot.
Ízesíthetjük sóval és borssal ízlés szerint.
Akkor jó, ha a sajt megolvad, a keverék pedig besűrűsödik.

Paradicsomos pirítós sütőben sütve vacsorára

Hozzávalók:

  • 6 szelet kenyér
  • reszelt sajt
  • 6-10 szelet paradicsom

Elkészítés:
Tegyük a kenyérszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Tegyük rá a paradicsomszeleteket, végül szórjuk meg sajttal.
Ízlés szerint borsozhatjuk és megszórhatjuk fűszerekkel.
Tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe néhány percre.
Nagyon gyorsan elkészül, figyeljük folyamatosan.