Négy furcsa kávé, amelyeket minden kávéimádónak érdemes kipróbálnia

kókuszvizes kávé
Vágólapra másolva!
A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala. Míg néhányan forrón, mások hidegen szeretik, akadnak, akik tejjel isszák, mások inkább feketén vagy tejszínnel. Ahány ház, annyi kávéfogyasztási szokás. Ideje azonban néha felrúgni ezeket a szokásokat és kipróbálni valami egészen újat. Összegyűjtöttünk négy furcsa kávéreceptet, amelyek megmutatják, hogy sokkal többet ki lehet hozni a kávéból, mint eddig hittük.
Vágólapra másolva!

Mentás kávé

Mindössze négy alapanyag szükséges hozzá: tej, kávé, menta és cukor. Az 5-6 darab mentalevelet őröljük meg a cukorral. Tegyük a kávét, a tejet, néhány kocka jeget egy shakerbe. Jól rázzuk össze, majd tegyük bele a mentás cukrot is. Rázzuk össze megint és már fogyaszthatjuk is.

Gyömbéres és kardamomos kávé

Keverjünk a hagyományos őrölt kávéhoz 1 és ½ teáskanál kardamomport és 3 evőkanál reszelt gyömbért. Főzzük le a szokott módon. Öntsünk egy csésze kávét egy magas falú pohárba, öntsük fel tejjel, jöhet a tetejére a tejszínhab, arra egy kis kardamompor és reszelt csokoládé.

Forrás: Shutterstock

Fűszeres kávé

Öntsünk két bögre vizet egy edénybe, tegyünk bele egy fahéjrudat, 1 szegfűszeget, 2 szegfőborsot, 3 fekete borsot, 3 evőkanál cukrot és forraljuk fel. Keverjük el benne az 5-6 evőkanál őrölt kávét. Szűrjük le és fogyaszthatjuk is a szokott módon.

Teás kávé

Forraljunk fel 1 bögre vizet, tegyünk bele 1 evőkanál szárított fekete teát. Főzzük forrástól számítva 3 percig. Vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá 1 kávéscsésze tejet. Tegyük vissza a tűzhelyre és keverés mellett főzzük még pár percig. Szűrjük le a keveréket. Egy csésze hagyományos kávét összekeverhetünk egy csésze teával, de változtathatunk is az arányokon.