Citrommal és zsemlemorzsával is lehet spagettit készíteni

citromos tészta
Vágólapra másolva!
Elfogyott a paradicsomszósz a kamrából? Kipróbálnánk valami újdonságot? Bárhogy is, a citromos spagetti mindkét esetben szóba jöhet. Ez a szicíliai fogás garantáltan a kedvencünké válik.
Vágólapra másolva!
Citromos tészta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Citromos, zsemlemorzsás spagetti

Hozzávalók:

  • 1 nagy citrom
  • 100 ml olívaolaj
  • 120 g sajt, reszelve
  • só és őrölt fekete bors
  • 1 maroknyi bazsalikomlevél
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 400 g spagetti

Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát a szokott módon.
Kezdjük el megpirítani a zsemlemorzsát egy csipet sóval egy kis olajon.
Amint elkészült, vegyük le a tűzről, öntsük egy tálba és tegyük félre.
Amíg a tészta fő, reszeljük le a citrom héját és nyomkodjuk ki belőle a levet.
Tépjük apró darabokra bazsalikomot.
Egy nagy tálban keverjük össze a citrom héját, a levét, az olívaolajat, a sajtot, ízesítsük sóval és borssal.
Ha a spagetti elkészült, szűrjük le és keverjük a citromos keverékhez. Tegyünk hozzá egy keveset a tésztavízből és jól forgassuk át.
Tálaljuk a pirított zsemlemorzsával.