Laktató frankfurti leves, egyszerűen

frankfurti leves
Vágólapra másolva!
A frankfurti leves az egyik leggazdagabb levesünk – mind ízben, mind hozzávalókban. Önmagában elég egy ebéd során, hogy jóllakjunk. Készítsünk belőle nagyobb adagot, hogy a maradékot lefagyaszthassuk későbbre. Nagy könnyedség, amikor csak előkapjuk az ételhordót a fagyasztóból és a kiolvasztás után már tálalhatjuk is.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 2-3 krumpli, hámozva, kockára vágva
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 7-8 virsli
  • 50 g szalonna, kockára vágva
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál só és fekete bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • víz, körülbelül 2 liter

Elkészítés:
Szedjük le a káposzta kemény külső leveleit, aztán negyedeljük fel.
Szedjük ki a torzsáját, utána aprítsuk fel a leveleket.
Aprítsuk fel a hagymát és a burgonyát is.

Kezdjük el pirítani a szalonnát, ha szükséges, adjuk hozzá a zsírt pluszban.
Pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát, a sót és a köményt.
Engedjük fel vízzel, hogy elfedje az alapanyagokat.

Forraljuk fel, aztán csökkentsük a hőt és főzzük, amíg az alapanyagok megpuhulnak.
Vágjuk bele a virsliket és főzzük tovább.
Közben keverjük össze a tejfölt és a lisztet egy tálban. Merjünk rá a forró levesből, újra keverjük össze.
Öntsük a levesbe folyamatos kavarás mellett, forraljuk addig, amíg besűrűsödik.
Tálalhatjuk is.