Tészta két hozzávalóból pizzához, perechez és bagelhöz

Egy szelet pizza egészségesebb reggeli lehet, mint egy tál gabonapehely
Vágólapra másolva!
Mivel mindenki vásárol és vásárol a karantén idején, előfordulhat, hogy üres polcokba futunk bele a boltban. Az első reakció a kétségbeesés, aztán rájövünk, hogy itt van nekünk ez a szuper recept, amihez mindössze két hozzávalóra van szükség és egy csomó mindent elkészíthetünk belőle: pizzát, perecet, bagelt, kakaós csigát, de akár pitét is.
Vágólapra másolva!

A két hozzávaló: liszt és natúr görög joghurt. A legjobb a 0% zsírtartalmú. Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy rész joghurtra és egy rész lisztre van szükség,

tehát a mennyiséget mindig egyenlő arányban mérjük ki.

Keverjük össze egy tálban a hozzávalókat és dagasszuk tésztává. Akkor jó, ha sima és rugalmas lesz. Ha túl ragacsos, adjunk még hozzá lisztet. Pizzakészítés során csak ki kell nyújtanunk, jöhetnek a feltétek a tetejére és már süthetjük is 200 fokon.

A bagel kissé hosszabb ideig tart, hiszen meg kell formázni. Érdemes megkenni egy kis tojással, aztán süthetjük 190 fokon 20 percig, majd 230 fokon 5 percig, hogy ropogós legyen.

A recept egyre népszerűbb az Instagramon, mindenki osztogatja meg a tésztából készített fogását. Bátran próbáljuk ki pitéhez, perechez és kakaós csigához. Legyünk kreatívak! Használjuk a #twoingredientdough hashtaget és inspirálódjunk a találatokból.