Lepénykenyér egyszerűen tejtermékek nélkül

lepénykenyér, paratha
Vágólapra másolva!
A lepénykenyér az egyik legegyszerűbben elkészíthető kenyérféle. A legalapvetőbb összetevőkből készül, semmilyen extra hozzávalóra nincs szükség hozzá. De még tejterméket sem tartalmaz a recept.
Vágólapra másolva!
Lepénykenyér. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Lepénykenyér bögrésen

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre lnagyos víz
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:
Először keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a víz felét és az olajat.
Dolgozzuk össze a tésztát, ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet.
Hagyjuk egy órát pihenni olajozott tálban.
Osszuk 6 részre a tésztát és nyújtsuk ki lisztezett felületen olyan vékonyra, mint a tortillalap.
Melegítsük elő a kiolajozott serpenyőt és süssük meg a lepénykenyér mindkét oldalát.
A lepénykenyér nyers tésztáját akár le is fagyaszthatjuk későbbre.