Bögrés zsemle 25 perc alatt reggelire, ha elfogyott otthon a kenyér

zsemle
Vágólapra másolva!
Most van igazán szükségünk az egyszerű, gyorsan elkészíthető és mindössze néhány alap hozzávalót igénylő receptekre. Szülőként otthon a gyerekekkel, home office-ban ráadásul nem könnyű. Ez a recept némiképp leveszi a reggelikészítés terhét a vállunkról, hiszen 25 perc alatt kész van, és isteni szendvics készül a még langyos zsemléből.
Vágólapra másolva!
Zsemle. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Házi zsemle bögrésen

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • ¾ bögre langyos víz
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kocka élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • egy csipet só
  • 1 tojás

Elkészítés:
Oldjuk fel a vízben az élesztőt.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, az olajat és a sót. Öntsük rá az élesztős vizet.
Üssük fel a tojást, enyhén verjük fel, aztán azt is öntsük a keverékhez.
Dolgozzuk jól össze kézzel, majd dagasszuk. Hagyjuk pihenni pár percig.
Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Készítsünk zsömléket a tésztából, és tegyük a tepsire egymástól legalább 3-4 centire.
Kenjük meg egy kis tojással, hogy szép piros legyen a teteje.
Süssük 20 percig, vagy tűpróbáig.