Vajas-parmezános csirkemell, ha unja a rántott húst

csirke
Vágólapra másolva!
Étkezzünk változatosan! Rántott hús és krumplipüré helyett ezúttal legyen parmezános csirke és bulgur az ebéd. Jó hír, hogy ez a fogás is egyszerű és gyorsan elkészíthető. Ráadásul mindössze öt alapanyagra van szükségünk hozzá. És még a gyerekek is segíthetnek két házifeladat között.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Vajas-parmezános csirke

Hozzávalók:

  • 100 g reszelt parmezán sajt
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 115 g vaj, olvasztva
  • 6 csirkemell
  • Dijon-mustár

Elkészítés:
Keverjük össze a sajtot, a zsemlemorzsát és a vajat.
Forgassuk meg a csirkemellet Dijon-mustárba, majd a zsemlemorzsás keverékbe.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 200 fokon 15-25 percig.
Fogyasszuk bulgurral vagy rizzsel.