Mit főznek a hírességek karantén idején?

2020.03.25. 08:24

Nemcsak mi, de a világ leghíresebb celebjei is jobban teszik, ha otthon maradnak, amíg tombol a vírus. A karantén ideje alatt persze enni is kell. Úgy tűnik, a legtöbben jól veszik az akadályt és szívesen állnak be a sütő mögé. Nézzük meg, mit esznek a celebek karantén idején.

Ed Helms, a Másnaposok sztárja, egy óriási tál csilit készít a családjának. Ezt az Instagramon osztotta meg a követőivel. Dan Levy is így tett, a fogást karanténcsilinek nevezte el. 

A híres Martha Stewartról tudjuk, hogy isteni ételeket varázsol az asztalra. 

Most azonban tippeket és recepteket tesz közzé az Instagramján, így téve elviselhetővé a bezártságot. Egy hete az ír szódás kenyeret készítette el. A videót itt tudja megnézni!

Martha StewartForrás: Business Insider

Ina Garten szerzőnő szintén az Instagramon tette közzé isteni vacsoráját. Ő belga waffle-t készített banándarabokkal. A Brooklyn Nine-Nine sztárja, Chelsea Peretti is felvette a szakácssapkát. Sült krumplit készített a nagymamája receptje alapján. 

Nick Kroll humorista meglehetősen kreatívan oldotta meg az étkezés kérdését. Angol muffinból, baconből és mogyoróvajból készített magának szendvicset. Emmy Rossum, a Szégyentelenek sorozat Fionája, szintén az Instagramon hívja fel az emberek figyelmét arra, hogy mossanak kezet és főzzenek maguknak. Ő tikka masalás csirkét készített. Kylie Jenner maceszgombóclevest főzött óriási gombócokkal.

Próbáljuk ki mi is!

Maceszgombócleves. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Maceszgombócleves

Hozzávalók:

  • 120 g lisztté őrölt macesz
  • 60 ml olaj
  • 1460 ml húsleves alaplé
  • 4 tojás
  • só és bors
  • 4 kisebb zeller, kockára vágva
  • 3 sárgarépa, kockára vágva
  • 1 hagyma, apróra vágva

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a porrá őrölt maceszt, a növényi olajat, 60 ml alaplevet és a tojást.
Ízesítsük sóval és borssal.
Dolgozzuk jól össze egy villával, majd fedjük le és hagyjuk állni 3 órán át.
Tegyük a húsleves alaplevet egy fazékba, öntsük hozzá a zellert, a répát és a hagymát.
Forraljuk fel, hagyjuk rotyogni 30-40 percig.
Nedvesítsük be a kezünket és formázzunk gombócokat a maceszes keverékből.
Tegyünk fel vizet főni, amint forrni kezd, dobjuk bele a golyókat és főzzük 30-45 percig.
Mire elkészül a maceszgolyó, a levesnek is kész kell lennie.
Tegyük a golyókat a levesbe, és már tálalhatjuk is.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: