Kolbászos krumpli: ebéd 35 perc alatt

kolbászos krumpli
Vágólapra másolva!
A házi füstölt kolbász egy kiváló alapanyag, hiszen sokáig eláll a kamrában. Jól jön, amikor megkívánjuk a rakott krumplit, de akkor is amikor mindössze 35 percünk van ételt varázsolni az asztalra. Ugyanis kolbászból és krumpliból nem csak rakott krumplit készíthetünk.
Vágólapra másolva!
Kolbászos krumpli. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Kolbászos krumpli

Hozzávalók:

  • 450 g kolbász, felkarikázva
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 2 répa, nagy lyukú reszelőn reszelve
  • 1 zöld paprika, apróra vágva
  • 1 kg burgonya, megfőzve és felkockázva
  • egy csipet só
  • egy csipet bors

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a kolbászt.
Adjuk hozzá a hagymát, a répát és a paprikát, főzzük, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a krumplit, sózzuk és borsozzuk.
Vegyük takarékra a lángot, keverjük és pirítsuk, amíg a burgonya megbarnul. Ez körülbelül 20 perc.
Savanyúsággal tálalva fogyaszthatjuk.