Ez volt az elmúlt hét legkedveltebb receptje

sütés
Vágólapra másolva!
A múlt hét legkedveltebb receptje a vajas házi kifli volt, amely a gyermekkorunkat idézte fel. Nemcsak szendvicsként, hanem önmagában is fogyasztható, hiszen annyira finom. A kifli mellett megtanultunk kenyeret sütni, gyorsan egytálételt készíteni, illetve ellestük a legfinomabb babfőzelék receptjét karantén idejére. Gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Vajas házi kifli egyszerűen

Sokaknak élénken él még az emlékezetében az a régi jó vajas kifli, amelyet gyermekkorunkban ettünk. Finom és puha volt, magában is elrágcsáltuk, annyira imádtuk az ízét. A következő recept ezt az emléket fogja felidézni bennünk. Ez a vajas kifli visszahozza a gyermekkort!

Hogyan mossuk meg helyesen a zöldségeket a koronavírus idején?

Ebben a vírusos időszakban nemcsak a kézmosás és a tartalékok megvétele a fontos, hanem a zöldségek és a gyümölcsök megtisztítása is. Így mehetünk a leginkább biztosra. Rengeteg a bizonytalanság a vírus körül, Felicia Goulet-Miller szerint azonban: ha valaki tüsszent a boltban, a vírus a termékekre kerülhet és néhány óráig képes életben maradni.

Forrás: Shutterstock

Ezért fontos, hogy vásárlás során ne nyúljunk az arcunkhoz. Na, meg persze az is, hogy körültekintően mossuk meg a zöldségeket és gyümölcsöket. Azzal, hogy folyó víz alatt átöblítjük a gyümölcsöt, nem érünk sokat.

Elmarad a Gourmet Fesztivál Budapesten

Szomorúan tájékoztatunk Benneteket, hogy a járvány és következményeinek várható elhúzódása miatt már biztosan nem tudjuk megrendezni május végén a Gourmet Fesztivál - írják közleményükben a szervezők.

5 snack két étkezés között otthonról dolgozóknak

Sok cég rendelte el az otthoni munkavégzést ezekben a bizonytalan időkben. Bár nincs ingázás, nem kell se a buszhoz rohanni, se a dugóban ülni, sokaknak meglehetősen nehéz otthonról dolgozni. Rengeteg kihívással járhat: figyelemelterelő feladatok, kevésbé produktív munkakörnyezet és az étkezési szokások átalakulása.

Forrás: Shutterstock

Otthon is fontos kellő figyelmet fordítani a tápanyagok pótlására. Sőt, most talán nagyobb szükségünk van a koncentrációnkra és a mentális éberségünkre a változások miatt, mint általában. Nézzük meg, melyek azok a rágcsálnivalók, amelyekkel fokozhatjuk az éberségünket két étkezés között.

10 érv amellett, miért főzzünk a gyerekkel

A közös főzés segít a gyerekeknek az egészséges táplálkozás megismerésében és beépítésében az életükbe. Sőt, a gyerekek főzésre való tanítása számtalan készségüket fejlesztheti.

Karanténkonyhában főz egy olasz sztárséf a közösségi médián

Vigyázzatok magatokra! Mossatok kezet, mindig mossatok kezet! – üzente közönségének a Kitchen Quarantine első élő közvetítése után Bottura, akinek éttermei a világ legjobbjai között szerepelnek. A The Hollywood Reporter cikke szerint Bottura már számos karitatív akcióval hívta fel magára a figyelmet.

Forrás: Shutterstock

Bottura szombaton indította el Karanténkonyha-sorozatát, amelyet minden este - magyar idő szerint 20 órakor - közvetít Instagramján. A séf élőben főz egy komplett vacsorát azokból a dolgokból, amelyek a hűtőjében vannak.

Otthon a gyerek: hogyan kössük le a konyhában?

Most, hogy sok gyerek otthon ragadt, minden segítség jól jön az édesanyáknak. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan kössük le a gyerekeket otthon. A játékokkal teli szoba nem mindig jön be nekik, de egy felelősségteljes feladat órákra is meg tudja ragadni a figyelmüket.

Fagyasztási kisokos: mit fagyaszthatunk le?

Mindannyian tudjuk, hogy a húsok, a legtöbb gyümölcs és zöldség lefagyasztható. Na, de mi a helyzet a többi élelmiszerrel? Mit tegyünk, ha az önkéntes karantén miatt nagyobb mennyiségű pékárut vagy tejet vásároltunk? Nézzük meg, mit tárolhatunk a fagyasztóban.

Forrás: Shutterstock

Figyeljünk rá, hogy a húsokat ne egészben, hanem porciózva fagyasszuk le. Készítsünk olyan kis adagokat, amelyeket egyszerre fel tudunk használni. Persze az egész csirkét is betehetjük a fagyasztóba, ha egészben akarjuk megsütni. További tippekért kattintson ide!

Furcsa alapanyagok, amelyektől megdöbbentően finom lesz a sütemény

Összegyűjtöttünk tíz olyan összetevőt, amelyek biztosan nem sütikészítéskor kerülnek elő a szekrényből vagy a kamrából. Legalábbis eddig így volt, a jövőben azonban megváltozhatnak a dolgok.

Babfőzelék kolbásszal a karantén idejére

Mostanra a legtöbben feltöltötték a kamrát és a hűtőt élelmiszerekkel. A hagyma, a bab és a kolbász alap, hiszen sokáig elállnak és isteni babfőzeléket készíthetünk belőlük. A sűrű finomság laktató, ráadásul könnyű elkészíteni is. Tökéletes választás, ha nem tudunk vagy nem akarunk kimozdulni otthonról.

Puha és finom kenyérrecept, ha nem akar kimozdulni otthonról

Kenyeret sütni félelmetes dolognak tűnik. Ugyanakkor, ha egyszer megcsináljuk, rájövünk, hogy sokkal egyszerűbb, mint hittük. Az alapok megtanulása után már úgy fog menni, mintha erre születtünk volna. Próbáljuk ki még ma ezt az egyszerű receptet!

Kíváncsi erre a cikkre: Ezzel a könnyű itallal is segíthetjük az immunrendszerünket? Akkor lapozzon tovább!