Egytálétel villámgyorsan: krémes, fokhagymás rizs

2020.03.20. 10:04

A rizses egytálételek aduászok. Könnyen elkészíthetjük őket, egyszerűen, ráadásul gyorsan megvannak és még laktatók is. Ha jól vásároltunk a karantén idejére, biztosan van otthon vaj, rizs, fokhagyma, sajt és fagyasztott karfiol. Így ki sem kell mozdulnunk, ha el akarjuk készíteni.

Krémes, fokhagymás rizses egytálétel

Hozzávalók:

  • 2 kg karfiol
  • 1, 5 l víz
  • 120 ml tej
  • 280 g barna rizs
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál vaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma, összetörve
  • reszelt sajt

Elkészítés:
Főzzük meg a rizst a csomagoláson szereplő utasítások szerint.
Közben forraljuk fel a vizet egy nagy edényben. Adjuk hozzá a karfiolt és forraljuk tovább 10 percig, vagy amíg megpuhul.
Tegyük a karfiolt egy aprítógépbe és pürésítsük a tejjel.
Sima állagú krémet kell kapnunk.
Keverjük össze a főtt rizzsel és a sóval.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és pirítsuk meg rajta a fokhagymát.
Adjuk hozzá a krémes rizst és jól rottyantsuk össze.
Adjunk hozzá egy marék reszelt sajtot és forgassuk át.
Ízesíthetjük még sóval és borssal, tálaljuk reszelt sajttal megszórva.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: