5 alternatíva a hagyományos tészta helyett

répatészta
Vágólapra másolva!
Akár csökkenteni kívánjuk a finomítottszénhidrát-bevitelt, akár gluténérzékenységtől szenvedünk, akár csak a hétköznapjainkat szeretnénk feldobni, rengeteg lehetőségünk van lecserélni a tésztát. Az íz és az élmény nem lesz ugyanaz, de ezek a kreatív alternatívák kétségtelenül színesebbé teszik a táplálkozásunkat.
Vágólapra másolva!

1. A cukkinit könnyen vékony csíkokra vághatjuk, fogyaszthatjuk tésztaként. Pirítsuk meg egy kis olívaolajon és fogyasszuk a kedvenc szószunkkal.

Készíthetünk belőle lasagne típusú egytálételt is.

2. Kaparjuk ki a spárgatök magját, kenjük meg egy kis olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd süssük 35-45 percig. Egy villával kaparjuk át a belsejét, így kapunk spagettiszerű „tésztát".

3. Csíkokra vághatjuk és megpiríthatjuk a káposztát, tálalhatjuk bármilyen szósszal vagy mártással, esetleg köretnek.

4. Készíthetünk lasagnét vagy más rakott tésztaételt padlizsán felhasználásával. Sőt, vékonyra vágva, kis olajon megpirítva feltálalhatjuk a hús mellé is.

5. Ugyanúgy készíthetünk „tésztát" répából is.

Próbáljuk ki a következő receptet!

Répatészta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Répatészta

Hozzávalók:

  • 1 kis hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 és ½ evőkanál olaj
  • 450 g répa
  • ½ csésze borsó
  • só és bors

Elkészítés:
Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon.
Vágjuk le a sárgarépák két végét, jól mossuk meg és vágjunk belőle hámozó segítségével vékony szalagokat.
Tegyük a serpenyőbe és pirítsuk 5 percig.
Öntsük hozzá a borsót és pirítsuk, amíg megpuhul.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Azonnal tálalhatjuk.