Vajas házi kifli egyszerűen

kifli
Vágólapra másolva!
Sokaknak élénken él még az emlékezetében az a régi jó vajas kifli, amelyet gyermekkorunkban ettünk. Finom és puha volt, magában is elrágcsáltuk, annyira imádtuk az ízét. A következő recept ezt az emléket fogja felidézni bennünk. Ez a vajas kifli visszahozza a gyermekkort!
Vágólapra másolva!
Kifli. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Puha házi kifli

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 200 g tej
  • 200 g vaj, olvasztva
  • 20 g élesztő
  • ½ evőkanál cukor
  • egy csipet só

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Langyosítsuk fel a tej felét, adjuk hozzá a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt is.
Amíg az élesztő felfut, egy másik tálban keverjük hozzá a liszthez a sót, a vajat, végül az élesztős tejet és a maradék tejet.
Dolgozzuk jól össze és dagasszuk pár percig lisztezett felületen.
Osszuk két részre a tésztát, azután nyújtsuk ki az egyiket. Az így kapott köralakot vágjuk négyfelé.
Az így kapott háromszögeket tekerjük fel a szélesebb felétől kezdve.
Ismételjük meg a folyamatot a többi háromszöggel és a maradék tésztával is.
Tegyük a kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire.
Kenjük meg a tetejüket egy kis tejjel vagy vajjal és süssük készre 20-25 perc alatt.