5 snack két étkezés között otthonról dolgozóknak

Vágólapra másolva!
Sok cég rendelte el az otthoni munkavégzést ezekben a bizonytalan időkben. Bár nincs ingázás, nem kell se a buszhoz rohanni, se a dugóban ülni, sokaknak meglehetősen nehéz otthonról dolgozni. Rengeteg kihívással járhat: figyelemelterelő feladatok, kevésbé produktív munkakörnyezet és az étkezési szokások átalakulása. Otthon is fontos kellő figyelmet fordítani a tápanyagok pótlására. Sőt, most talán nagyobb szükségünk van a koncentrációnkra és a mentális éberségünkre a változások miatt, mint általában.
Vágólapra másolva!

1. Sült csicseriborsó

A sült csicseriborsónak magas a fehérje-, a rost-, a vitamin- és az ásványianyag-tartalma. Ezt rágcsálva két étkezés között, biztosan nem zavarja meg a gyomrunk korgása a munkát.

Ráadásul a csicseriborsónak alacsony a kalóriatartalma, sütve és fűszerezve nagyon finom.

2. Kesudió, dió, datolya

Ezek a snackek önmagukban is vitaminbombák, gazdagok Ómega-3 zsírsavakban, plusz a többszörösen telítetlen zsírsavak

támogatják az agyműködést és növelik a koncentrációs képességeket.

Pont erre van szükségünk, amikor épp belerázódunk az otthoni munkába, folyamatosan csörög a telefon és néha elvesztjük a fonalat.

Forrás: Shutterstock

3. Étcsokoládé

Ha valami finomra vágyunk, de nem akarunk semmi cukorbombához nyúlni, az étcsokoládé is szóba jöhet. Ropogtassunk el egy-egy kockát két telefon vagy feladat között. A magas kakaótartalmú étcsokoládé fokozza a hangulatot,

a benne lévő kis mennyiségű koffein miatt pedig az éberséget is.

4. Sárgarépakarikák

A répa nemcsak a szemnek, de az agynak is jót tesz. Plusz vitaminokat juttathatunk a szervezetünkbe, ha ezt ropogtatjuk munka közbe.

Ehetjük nyersen, humusszal, lesütve egy kis mézzel stb.

5. Céklacsipsz

A cékla pozitív hatással lehet a vérkeringésre, az agyra, könnyebb a fókuszálás és a koncentráció is. Ha könnyű harapnivalót akarunk készíteni, akkor vágjuk vékony szeletekre a céklát és süssük meg. Így kapunk tápanyagokban gazdag céklacsipszet.