Ezzel a könnyű itallal is segíthetjük az immunrendszerünket

uborkás limonádé
Vágólapra másolva!
A szélsőséges időjárási változások következtében elengedhetetlenné vált az immunrendszerünkről való gondoskodás. Érdemes feltölteni a kamrát és a konyhát olyan alapanyagokkal, amelyek fokozzák az immunrendszer egészségét. Az uborka és a méz két nagyon kézenfekvő alapanyag, amelyeket fel lehet venni az étrendbe.
Vágólapra másolva!

Az erős immunrendszer elősegíti a betegségek elleni küzdelmet. Az uborka nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz, amellett, hogy 95%-a víz: K- és C-vitamin, magnézium, foszfor, folát, kalcium és cink van benne.

Másrészt a mézet gyakran természetes antibiotikumnak is nevezik,

számos tápanyag van benne: C-, D-, E-, K-, B-komplex-vitamin és béta-karotin. Figyelembe véve ezt a két kiváló alapanyagot, készítsünk limonádét egy picit másképp.

Igyuk rendszeresen a vírusos időszakban!

Uborkás limonádé. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Uborkás limonádé

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál méz
  • 2 kis uborka apróra vágva
  • 2 citrom leve és húsa

Elkészítés:
Pürésítsük az uborkát egy turmixgépben.
Egy nagy kancsóban keverjük össze a mézet és a citromlevet.
Öntsük hozzá az uborkapürét.
Keverjük jól össze és már fogyaszthatjuk is.
Felhígíthatjuk egy kis vízzel, ha szeretnénk.