Brassói aprópecsenye ebédre gyorsan

brassói aprópecsenye
Van, aki szafttal készíti, mi ezt most lepirítottuk
Vágólapra másolva!
Nemcsak cukorból és lisztből érdemes betárazni, de hagymával és krumplival is töltsük fel a kamrát, hússal pedig a fagyasztót. Még egy átlagos napon is könnyebb a piac és a bolt helyett kinyitni a kamraajtót, a mostani vírusos időszakban meg pláne! Készítsünk hát brassói aprópecsenyét ebédre, hiszen a krumpli és a hús is kézenfekvő alapanyagnak számít.
Vágólapra másolva!
Brassói aprópecsenye Forrás: Acs Bori & Mondovics Peter

Brassói aprópecsenye gyorsan

Hozzávalók:

  • 450 g sertéshús (a szárnyas is jó)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • 2 teáskanál majoranna
  • olaj vagy zsír

Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát, kockázzuk fel a húst és a krumplit. Figyeljünk rá, hogy nagyjából egyforma darabokra vágjuk.
Pirítsuk meg egy kis olajon vagy zsíron a hagymát, azután a húst is.
Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával.
Öntsünk rá egy kis vizet, törjük össze a fokhagymát, szórjuk bele azt is, és főzzük puhára a húst.
A kockára vágott krumplit bő olajban vagy zsírban pirítsuk meg.
Tálaláskor szedjük ki a krumplit, rá a megfőtt, megpirított húst és már fogyaszthatjuk is.