Puha túrós bukta az ebéd mellé egyszerűen

bukta
Vágólapra másolva!
Az ebéd mellé mindig jólesik a desszert, akkor is, ha teljesen tele vagyunk. Főleg, ha ilyen finom, puha túrós buktát szolgálnak fel, mint amilyen ez is. Citromhéj helyett ízesítsük inkább vaníliával, sokkal finomabb.
Vágólapra másolva!

Puha túrós bukta

Hozzávalók a tésztához:

  • 550 g liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 350 ml tej
  • 30 g élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 65 g margarin, szobahőmérsékletű
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál eredeti bourbon vanília
  • 2-3 evőkanál mazsola (opcionális)

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Kézmeleg tejben futtassuk fel az élesztőt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval, hogy dagasztható tésztát kapjunk.
Addig dagasszuk kézzel, amíg a tészta elválik az edény faláról.
Lisztezzük meg, takarjuk le és tegyük félre meleg helyre. Akkor jó, ha a duplájára dagadt.
Közben készítsük el a tölteléket. Először nyomkodjuk át a túrót egy nagylyukú szitán, azután keverjük össze a tojással, a cukrokkal, a vaníliával és a mazsolával.
Amint a tészta megkelt, nyújtsuk ki lisztezett felületen.
Vágjuk körülbelül 8-9 centis négyszögekre, tegyünk a közepére 1-2 evőkanállal a töltelékből, azután göngyöljük fel.
Zsírozzunk ki egy tepsit, és tegyük egymás mellé a batyukat.
Kenjük meg a tetejüket tojással, hagyjuk kelni még félórát. Amint letelt az idő, tegyük a sütőbe és süssük 20 percig.