Fanatikus rajongói lettünk a gyümölcspizzának!

gyümölcspizza
Vágólapra másolva!
Amikor meghalljuk a pizza szót, azonnal a kedvenc fajtánk jut róla az eszünkbe: kinek a négysajtos, kinek a magyaros, kinek az ananászos. Mostanra azonban felütötte a fejét egy új őrület is, a gyümölcspizza, amelyen nem sajt és sonka, hanem kivi, szőlő és eper a feltét. Készítsük el már ma!
Vágólapra másolva!
Gyümölcspizza. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Gyümölcspizza

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g cukor
  • 190 g liszt
  • egy csipet sütőpor
  • egy csipet só
  • 113 g vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 nagy tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 340 g krémsajt
  • 57 g vaj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 140 g porcukor

Hozzávalók a feltéthez:

  • 7-10 eper, szeletelve
  • 5-6 kivi, szeletelve
  • 1 mangó, szeletelve
  • ½ csésze áfonya
  • 1 kis fürt szőlő, leszemezve

Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a vajat, a cukrot a tojást és a vaníliát.
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Dolgozzuk jól össze.
Tegyük félre 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra. Béleljünk ki egy pizzatepsit sütőpapírral, aztán nyomkodjuk bele a tésztát.
Süssük 12 percig, aztán hagyjuk kihűlni.
A krémhez konyhai robotgéppel keverjük össze a krémsajtot, a vajat, a porcukrot és a vaníliát.
Kenjük meg vele a tésztát, azután rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
Kész is a gyümölcspizza!