Miért együnk rendszeresen spárgát?

spárga
Vágólapra másolva!
A spárga egy sokoldalú, tápanyagban gazdag zöldség, amely ízletes köretként és főételek összetevőjeként is szolgálhat. Létezik fehér, zöld és lila spárga. A színe a kapott fénymennyiségtől és a betakarítás idejétől függ. Évelő növény, amelynek szezonja körülbelül április végétől júniusig tart. A friss hajtását, az úgynevezett spárgasípot fogyasztjuk. Mivel nagy a víztartalma, gyorsan megfonnyad. Lássuk, miért érdemes rendszeresíteni az étrendben!
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre a galériáért!

Spárga
spárga,zöld,szezon
spárga,zöld,szezon
spárga
spárga
Katus Attila napi tippjei az egészségért – 24.nap ebéd spárga étel ez zsír
spárga
spárga
spárga
Spárga
spárga,zöld,szezon
spárga,zöld,szezon
spárga
spárga
Katus Attila napi tippjei az egészségért – 24.nap ebéd spárga étel ez zsír
spárga
spárga
spárga
Spárga
spárga,zöld,szezon
spárga,zöld,szezon
spárga
spárga
Katus Attila napi tippjei az egészségért – 24.nap ebéd spárga étel ez zsír
spárga
spárga
spárga

Sajtos-fokhagymás spárga

Hozzávalók:

  • 500 g spárga, a fás rész eltávolítva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 450 g reszelt mozzarella

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Oszlassuk el rajta a spárgát, majd egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a sót, a borsot és a fokhagymát.
Locsoljuk meg vele a spárgát, forgassuk át, hogy jól bevonja.
Süssük 10-15 percig.
Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a sajttal, aztán tegyük vissza és süssük még 4-5 percig, amíg a sajt megolvad.