Házi májpástétom fűszeres csirkemájból

májpástétom, májkrém
Vágólapra másolva!
Aki egyszer megkóstolja, milyen a házi májpástétom, az nem hajlandó mást enni. Semmi extra hozzávaló nincs a receptben, mindössze csirkemáj és fűszerek. Mivel tartósítószert sem tartalmaz, érdemes 2-4 napon belül elfogyasztani. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Házi májpástétom

Hozzávalók:

  • 550 g csirkemáj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál majoranna
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál házi zsír
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a bazsalikomot, a majorannát, a kakukkfüvet, a mustárt és az olívaolajat.
Forgassuk meg benne az előzetesen megtisztított májat.
Tegyük a hűtőbe 20 percre.
Amint letelt az idő, tegyük a fűszeres májat zsírral kikent tepsire és süssük 190 fokon, amíg pirosra sül.
Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg olívaolajon, majd tegyük egy aprítógépbe a zsírral és a májjal. Ízlés szerint egy gerezd fokhagymát is tehetünk rá.
Sózzuk és borsozzuk, aztán dolgozzuk krémesre az aprítógépben.
Tároljuk légmentes edényben, és fogyasszuk 2-4 napig.