Hat élelmiszer, amelyek felfedezése egy véletlennek köszönhető

csipsz
Vágólapra másolva!
Minden nap fedeznek fel új ételeket, alapanyagokat vagy elkészítési módokat, időnként ez azonban csak a szerencsének köszönhető. Itt van 6 alapanyag, amelyek egy véletlen miatt léteznek.
Vágólapra másolva!

Csipsz

A burgonyaszirmot egy George Crum nevű főszakács találta ki először 1853-ban. A Moon Lake Lodge-ban dolgozott, amely étterem híres volt a krumplikínálatáról.

Egy vendég panaszkodott, hogy a sült krumpli túl vastag,

ezért Crum elkészítette neki vékonyabb karikákra vágva. A vendég még mindig nem volt elégedett, ezért Crum úgy döntött, hogy olyan vékonyra vágja, amennyire csak tudja és így süti meg. Így született meg a csipsz.

Forrás: Shutterstock

Pálcikás jégkrém

Egy tizenöt éves gyerek találta fel 1905-ben. Frank Epperson egyik nap a tornácon hagyta a szódakészítő berendezését, reggelre a keverőpálca belefagyott. Ekkor fogant meg a fejében az ötlet. Tizenhét éves volt, amikor elkezdte eladni a pálcikás jégkrémeit.

Szendvics

A szendvics feltalálásáról sok elmélet kering. Az egyik egy John Montagu férfihoz kapcsolódik, aki nem akarta abbahagyni a szerencsejátékot, ezért rendelt magának két szelet kenyér között egy húst.

Néhányan azonban úgy gondolják, hogy mivel túl sokat dolgozott, ezért olyan ételre volt szüksége, ami a legkevesebb macerát igényli, ráadásul könnyen meg lehet enni.

Pezsgő

A pezsgőt 1490-ben találták fel. Pezsgőborból készítették, a bor erjedésekor buborékok képződtek, amit nem tartottak jó előjelnek. Később azonban rájöttek, hogy nagyon is jó dolog történik, amit ma már pezsgőnek hívnak.

Kellogg's kukoricapehely

Will Kellogg az 1900-as évek elején találta ki a kukoricapelyhet, miközben egészséges granolát próbált készíteni a páciensei számára. Will és Harvey Kellogg véletlenül pelyheket készített a búzaszemekből.

Will addig folytatta a kísérletezgetést míg végül a kukoricából is sikerült pelyhet csinálnia.

Fagylalttölcsér

Ernest Hamwi részt vett a St. Louis világkiállításon, ahol Zalabis nevű gofriszerű süteményeket árusított. Szomszédja fagylaltot árult, és hamarosan elfogytak a tányérjai. Ernest úgy segítette ki szomszédját, hogy a Zalabisból kúpokat készített, amelyekbe beletették a fagylaltot. Így született meg a tölcsér ötlete.