Így készítsünk otthon csípős csirkemell stripset

csípős csirkemellek
Vágólapra másolva!
Ha nem tudjuk, mi legyen az ebéd, és valami szokásostól eltérőt készítenénk, nemcsak a nagyi receptkönyvéből válogathatunk, hanem akár a gyorséttermek kínálatából is. Gondoljunk például a népszerű csípős csirkemell stripsre, amelyet otthon is könnyen elkészíthetünk a következő recept lépéseit követve. Próbáljuk ki!
Vágólapra másolva!
Csípős csirkemell strips. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Csípős csirkemell strips

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 1 csésze író
  • 1 evőkanál csiliszósz
  • 2 nagy tojás
  • 2 csésze liszt
  • 2 és ½ teáskanál só
  • ¾ teáskanál bors
  • egy csipet piropsparika
  • egy csipet fokhagymapor
  • 1 csipet sütőpor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
Vágjuk a csirkemelleket 4 részre.
Keverjük össze az írót a csiliszósszal és áztassuk bele a csirkedarabokat 30 percre.
Verjük fel a tojásokat egy tálban, egy másikba pedig tegyük a lisztet.
A liszthez adjuk hozzá a borsot, a sót, a paprikát, a fokhagymaport és a sütőport, utána jól keverjük össze.
Vegyük ki a csirkedarabokat az íróból, forgassuk meg a lisztben, a tojásban, aztán megint a lisztben.
Ismételjük meg minden darabbal, azután süssük ki az olajban.
Fogyasszuk salátával vagy sült krumplival.