Azok, akik kevesebb gyümölcsöt és zöldséget esznek, hajlamosak erre a betegségre

zöldség
Vágólapra másolva!
A kutatók azoknál az embereknél, akik kevés zöldséget és gyümölcsöt esznek, nagyobb valószínűséggel diagnosztizáltak szorongást.
Vágólapra másolva!

Az Environmental Research and Public Health folyóiratban megjelent tanulmányhoz a kutatók előzetesen 26991 45 és 85 év közötti nő és férfi adatait vizsgálták meg. Azoknál, akik naponta három adagnál kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak, 24%-kal nagyobb valószínűséggel diagnosztizáltak szorongást.

– mondta Jose Mora-Almanza, a tanulmány társszerzője.

Forrás: Shutterstock

A testzsírszázalék azt mutatja meg, hogy mekkora a test valós zsírtartalma. Ennek aránya számos tényezőtől, mozgástól, táplálkozástól, életformától függ.

A kutatók szerint a megnövekedett testzsír összekapcsolható a gyulladások kialakulásával, amelyek viszont a szorongással állnak összefüggésben.

Sőt, a szakemberek azt is megállapították, hogy a szorongásos rendellenességek aránya nemcsak az étkezéshez, hanem a nemhez, a családi állapothoz és a jövedelemhez is kapcsolódik. Karen Kobayashi, szintén a tanulmány egyik társszerzője elmondta, hogy a nők érzékenyebbek a szorongásos zavarokra, mint a férfiak.