Kínai pirított tészta, ahogy mindenki szereti

kínai tészta
Vágólapra másolva!
Izgalmas belekóstolni más nemzetek konyhájába, de még izgalmasabb elkészíteni. Legyen a vacsora ezúttal kínai pirított tészta csirkemellel gyorsan és egyszerűen, így dobva fel a hétköznapokat. A biztonság kedvéért tegyük el a receptet későbbre, mert garantáltan a kedvencünkké válik majd az ízvilága és a könnyedsége miatt.
Vágólapra másolva!
Kínai tészta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Kínai pirított tészta csirkemellel

Hozzávalók a tésztához:

  • 1,5 evőkanál növényi olaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • ½ hagyma, szeletelve
  • 300 g csirkemell, rövid csíkokra vágva
  • 2 közepes sárgarépa, hámozva, csíkokra vágva
  • 1 nagy paprika, csíkokra vágva
  • 6 szál zöldhagyma, apróra vágva
  • 500 g rizstészta

Hozzávalók a szószhoz:

  • 4 teáskanál kukoricakeményítő
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál mirin
  • 1 teáskanál cukor
  • egy csipet fehér bors

Elkészítés:
A mártás elkészítéséhez keverjük össze a kukoricakeményítőt a szójaszósszal.
Keverjük simára és adjuk hozzá a többi összetevőt is.
Keverjük át és tegyük félre.
A felvágott csirkére tegyünk egy kis szószt és forgassuk át.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
Tegyük bele a csirkét, pirítsuk néhány percig.
Adjuk hozzá a sárgarépát, azt is pirítsuk át, majd öntsük hozzá a paprikát és azt is pirítsuk meg.
Végül öntsük hozzá a mártást, a tésztát és 65 milliliter vizet.
Két fakanál segítségével forgassuk át az egészet, hagyjuk egy kicsit összesülni.
Ha a csirke és a tészta megfőtt, szórjuk meg a zöldhagymával és tálalhatjuk is.