A krumpli bodak legyőzte a creme brulée-t

krumpli pogácsa
Vágólapra másolva!
A múlt hét szintén tele volt színesebbnél színesebb és izgalmasabbnál izgalmasabb témákkal. Elhoztuk például a krumpli bodak, a francia creme brulée és a puha sajtos pogácsa receptjét. A legnagyobb érdeklődés azonban a krumpli bodakot övezte. Emellett beszélgettünk sztárok bizarr étkezési szokásairól, úti célokról a csokoládé szerelmeseinek és a sokáig kitartó reggeliről. Gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

A legfinomabb bácskai rizses hús sertéslapockával

A bácskai rizses húsról a legtöbbeknek a gyerekkoruk és a menza jut az eszükbe. Nem a legizgalmasabb receptünk, ugyanakkor mégis ragaszkodunk hozzá: gyorsan és könnyen megvan, semmilyen különleges alapanyagra nincs szükség hozzá.

Öt tipp: így élvezzük a csokoládét a mindennapokban

Kevesen vagyunk, akik ellen tudnak állni a szájban megolvadó csokoládé ízének. Bűnös élvezetet jelent egy stresszes nap után még a diéta idején is. Jó hír azonban, hogy a minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása még kifizetődő is lehet.

Forrás: Shutterstock

A kakaóbab ugyanis flavonoidokat tartalmaz, amelyek egészséges növényi vegyületek. Emellett számos jótékony hatás is kapcsolódik hozzá. Válasszunk minőségi csokoládét és élvezzük a következő módokon.

Mindig ezt kértem a nagyitól: könnyű krumpli bodak

Krumplipogácsa vagy krumpli bodak, ki hogy ismeri, a nagyi receptkönyvében kiemelkedő helyen van. Mivel könnyű elkészíteni, ráadásul nem kell hozzá sok alapanyag, tudniillik faluhelyen, a nagy szegénységben legalább krumpli és liszt volt mindig a kamrában, ezért gyakran készítették el a gyerekeknek.

Hat ok, amiért érdemes babot enni

Imádjuk a babfőzeléket! Ó, és a bablevest is! Főleg jó füstölt hússal, hm, mennyei! Szerencsénk van, hiszen a bab rendkívül tápláló, fehérjében és rostban gazdag alapanyag. Ez azonban csak egy-két tény a sok közül, amelyért érdemes lenne gyakrabban fogyasztani.

Forrás: Shutterstock

A bab, a lencse és a csicseriborsó természetesen magas rostartalommal bírnak. A magas rosttartalmú étrend táplálja a jó bélbaktériumokat. A cél az, hogy minél több oldható és oldhatatlan rostban gazdag ételt együnk naponta.

10 sztár bizarr étkezési szokása

Túrós tészta sült szalonnával, paprikás krumpli sóskával – mindannyiunknak vannak különös étkezési szokásai, amelyeket csak mi érthetünk meg. A sztárok sem kivételek ez alól, sokuk ráadásul büszkén is vállalja. Az egyik közülük például a zuhany alatt szokott kávézni, míg a másikuk sóval eszi a sárgadinnyét.

Kétszer annyi kalóriát égethet el az, aki bőségesen reggelizik

Kétszer annyi kalóriát égethet el, ezzel megelőzheti az elhízást és a magas vércukorszintet az, aki nagy vacsora helyett reggelire eszik többet – derítették ki német kutatók a Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism című folyóiratban közzétett tanulmányukban.

Forrás: Shutterstock

Eredményeink azt mutatják, hogy a reggelire elfogyasztott étel, függetlenül attól, mennyi kalóriát tartalmaz, kétszer akkora diéta indukálta termogenezist (DIT) idéz elő, mint ha ugyanazt az ételt vacsorára fogyasztanánk el.

Ez a 9 legjobb alapanyag gyomorpanaszokra

A gyomorpanaszoknak számos oka lehet, és persze a kezelésük is ettől függően változik. Szerencsére a különféle alapanyagok és gyógynövények olyan csodás tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek megnyugtatni háborgó gyomrunkat.

Készítse el a legjobb gluténmentes vaníliás muffint

A gluténmentes desszertek is lehetnek ugyanolyan finomak, mint a hagyományos sütemények. Ha kipróbáljuk ezt a vaníliásmuffin-receptet, saját magunk tapasztalhatjuk meg.

Klasszikus creme brulée a franciáktól: így készítse

A creme brulée útja a franciáktól indult, mára azonban bejárta az egész világot. Nem is csoda, hiszen a krémes desszert elképesztően finom és különleges. Az elkészítése egyszerű, nem igényel sok alapanyagot.

A puha sajtos pogácsa receptjéért lapozzon tovább!