Hat abszurd és megdöbbentő tény a pizzáról, amelyeket biztosan nem tudott

a legjobb és a legrosszabb pizzafeltét
A legrosszabb: vadhús. A vadhús erős és hivalkodó íze egyszerűen nem való pizzára
Vágólapra másolva!
A pizzáról tudjuk, hogy az olasz város, Nápoly a hazája, és azt is, hogy mára már minden nemzet a saját képére formálta. Most azonban olyan tényeket szedtünk össze, amelyek egyszerre abszurdak és megdöbbentők, és valószínűleg még sosem hallottunk róla.
Vágólapra másolva!

A pizzakészítő mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligenciát célzó fejlesztések már a pizzaművészetet is elérték. A kutatók kitalálták, hogyan tanítsanak meg pizzát készíteni egy AI-rendszert egy kép alapján. A pizza azonban csak a kezdet.

A pizza a katonai hírszerzés egyik eszköze volt

A 60-as évek végén az amerikai hadsereg 130-as katonai hírszerző egysége újságírók és politikusok kémkedésére a hamis pizzaszállítás trükkjét használta, állítja a The New Yorker.

Forrás: Shutterstock

Az emberek szeretnek pizzarekordokat felállítani

A leghosszabb pizzaszállítás rekordját 2006-ban állították fel, amikor Paul Fenech Madridból Wellingtonba utazott (közel 20 000 km), hogy kézbesítsen egy pizzát Niko Aposolakisnak.

A legdrágább pizza

A kereskedelemben kapható legdrágább pizza Stilton-sajttal, francia szarvasgombával, kétféle kaviárral és 24-karátos aranylevelekkel készül. 2700 dollár az ára, ami körülbelül 842 000 forint.

Az első pizza

A modern pizza őse Nápolyból, az 1700-as évekből származik. Parasztok készítették először focaccia kenyérből friss paradicsommal.

A világ legnagyobb pizzája

Öt olasz szakács közreműködésével készítették el 2012-ben. Majdnem 40 000 méter hosszú volt és 8981 kg lisztből készítették.