Sokáig kitartó, tápláló reggeli: spenótos-tojásos energiatál

tojásos reggeli
Vágólapra másolva!
A tojás az egyik legnépszerűbb reggeli étel. Még több fehérjét vihetünk be a szervezetünkbe, ha kombináljuk egy kis spenóttal. A zöld leveles zöldségről ismeretes, hogy rendkívül jó fehérjeforrás, energiával látja el a testet és rengeteg vas is van benne. Így a tojás és a spenót energiabombaként kapcsolódnak össze.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sült spenót és tojás

Hozzávalók:

  • 2 hagyma
  • 2 paradicsom
  • 100 g spenót
  • 4 tojás
  • só és bors
  • sajt
  • oregánó
  • csilipehely
  • 5-6 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Vágjuk apróra a spenótot és áztassuk vízbe.
Kezdjük el megpirítani az apróra vágott hagymát és az összetört fokhagymát.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Szűrjük le a spenótot és miután lecsöpögtettük, adjuk azt is hozzá.
Tegyük a keveréket egy kicsi tepsibe. Csináljunk a 4 sarkába 4 bemélyedést.
Ezekbe a bemélyedésekbe üssük fel a tojásokat.
Reszeljünk sajtot a tetejére és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 5-7 percre.
Vegyük ki, szórjuk meg még egy kis sajttal, csilipehellyel és oregánóval.