Készítse el a legjobb gluténmentes vaníliás muffint

rózsás muffin
Vágólapra másolva!
A gluténmentes desszertek is lehetnek ugyanolyan finomak, mint a hagyományos sütemények. Ha kipróbáljuk ezt a vaníliásmuffin-receptet, saját magunk tapasztalhatjuk meg.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Gluténmentes vaníliás muffin

Hozzávalók a tésztához:

  • 150 g vaj, lágyítva
  • 350 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 és ½ teáskanál vaníliakivonat
  • 305 g gluténmentes lisztkeverék
  • 2 és ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál útifűmaghéj
  • ½ teáskanál só
  • 360 ml 2%-os tej

Hozzávalók a krémhez:

  • 115 g vaj
  • 226 g krémsajt, lágyítva
  • 330 g porcukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1-2 evőkanál 2%-os tej

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
Keverjük össze egy tálban a vajat és a cukrot egy robotgéppel.
Lassan adjuk hozzá a tojásokat egyenként, majd a vaníliát.

Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, az útifűmaghéjat, a sütőport és a sót.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz összetevőket a nedvesekhez, és jól dolgozzuk össze.
Adagoljuk a tésztát egy muffinpapírral kibélelt muffintepsire, majd süssük 15-20 percig.

Egy nagy tálban keverjük össze a vajat, a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát.
Fokozatosan adjuk hozzá a tejet.
Ha a muffin megsült, azután teljesen kihűlt, akkor egy habzsák segítségével díszítsük fel a krémmel.