Valentin-nap: 3 romantikus rózsás recept

rózsás latte
Vágólapra másolva!
A szerelmesek ünnepén mi lehetne romantikusabb, mint egy csésze rózsaszirommal megszórt latte egy pisztáciás-rózsás muffinnal felszolgálva? Mondjuk néhány darab rózsaszirommal megszórt kókuszgolyó egy finom csókkal mellé? Most minden vágyunk valóra válhat ezekkel a szuper különleges és ízletes finomságokkal.
Vágólapra másolva!
Rózsás latte. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Rózsás latte

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej ízlés szerint, például mandulatej
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ¾ csésze fagyasztott málna, opcionális
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál méz

Elkészítés:
Egy közepes edényben kezdjük el hevíteni a tej, a rózsavíz, a vaníliakivonat, a málna és a só keverékét.
Hagyjuk, hogy a málna teljesen megpuhuljon.
Hagyjuk hűlni néhány percig, azután szűrjük át egy kislyukú szűrőn.
Keverjük hozzá a kókuszolajat és a mézet, szórjuk meg ehető rózsaszirommal és már ihatjuk is.

Rózsás golyó. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Rózsás kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 396 g sűrített tej
  • egy csipet só
  • egy csipet kardamompor
  • 5 evőkanál ehető rózsaszirom

Elkészítés:
Pirítsuk meg a kókuszreszeléket, majd adjuk hozzá a tejet, a kardamomport és a sót.
Keverjük folyamatosan, amíg jól összeáll és hagyjuk még a serpenyőben 5 percig.
Amint letelt az idő, tegyük félre hűlni 10 percre.
Formázzunk a keverékből golyókat, forgassuk meg kókuszban és ehető rózsasziromban.

Rózsás muffin. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Pisztáciás és rózsaszirmos muffin

Hozzávalók a tésztához:

  • 125 g sózott vaj
  • 100 g cukor
  • 2 tojás
  • 110 g pisztácia, finoman aprítva
  • 50 g liszt
  • egy citrom reszelt héja

Hozzávalók a mázhoz:

  • 150 g porcukor
  • 25 g sózott, lágyított vaj
  • 75 g krémsajt, lágyítva
  • 4 csepp piros ételszínezék vagy céklalé
  • szárított rózsaszirom
  • aprított pisztáció

Elkészítés:
Keverjük krémesre a vajat és a cukrot.
Óvatosan keverjük hozzá a tojásokat, majd az őrölt pisztáciát és a citromhéjat.
Amint összeállt a keverék, dolgozzuk el benne a lisztet is.
Tegyük a tésztát muffinformába és süssük 165 fokon 20-25 percig.
A mázhoz dolgozzuk össze a vajat és a porcukrot egy konyhai robotgéppel.
Keverjük hozzá a krémsajtot és az ételszínezéket is.
Kenjük meg vele az elkészült muffinokat, szórjuk meg szárított rózsaszirommal és pisztáciával.