Ez a legjobb vegán csilis bab recept

vegán csilis bab
Vágólapra másolva!
Ki mondta, hogy a csilis bab nem lehet tökéletes hús nélkül? A vegán csili gazdag és kiadós, egy igazi ínyencség. A robosztus ízesítés, az apróra vágott zöldségek lepirítása teszi olyan különlegessé és finommá.
Vágólapra másolva!
Vegán csilis bab. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Vegán csilis bab

Hozzávalók:

  • 1 közepes zöldpaprika, apróra vágva
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 evőkanál repceolaj
  • 400 g paradicsom
  • 450 g vesebab
  • 300 g pinto bab
  • 310 g kukorica
  • 2 és ½ csésze víz
  • 1 csésze rizs
  • 1-2 evőkanál csilipor
  • 1 és ½ teáskanál őrölt kömény

Elkészítés:

Először készítsük el a megfelelő alapot. Karamellizáljuk a hagymát az olajon, azután adjuk hozzá a zöldpaprikát és a fokhagymát.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot is, hagyjuk egy kicsit megpuhulni.
Öntsük bele a babot, a kukoricát, a vizet, a rizst és a fűszereket is.
Forraljuk fel és hagyjuk rotyogni 20-25 percig.
Főzés közben a folyadék egy része el fog párologni, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Kóstoljuk meg és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Tálalhatjuk vegán tejföllel, jalapenóval vagy apróra vágott korianderrel is.