Készítse el a legfinomabb székelykáposztát a nagymama receptjei közül

székelykáposzta
Vágólapra másolva!
A székelykáposzta az az étel, amelyet nem kell túlbonyolítani, viszonylag egyszerű az elkészítése, ráadásul még finom is. Plusz piros pont neki, hogy a savanyú káposzta miatt jó kis tápanyagutánpótlást kapunk ebben a beteges időszakban. Főleg, ha főzés közben egy-két csipet káposztát magunk is elmajszolnuk, amíg nyers.
Vágólapra másolva!
Székelykáposzta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 500 g sertéshús
  • 500 g savanyúkáposzta
  • 150 g gersli
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1-2 db babérlevél
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj
  • tejföl

Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymát az olajon, azután vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a fűszerpaprikát.
Öntsük fel egy kis vízzel, azután tegyük vissza a tűzre az edényt.
Tegyük bele a húst, kezdjük el párolni. Sózzuk és borsozzuk.
Nyomkodjuk ki a káposztából a levet, azután tegyük az edénybe a babérlevelekkel együtt.
Mossuk át a gerslit, és azt is tegyük a lábasba.
Hagyjuk megpuhulni alacsony lángon, néha keverjük meg.
Tálaljuk tejföllel.