Így lesz az unalmas dióból ízletes snack 10 perc alatt

dió
Vágólapra másolva!
Diós kalács, diós rácsos, diós pite. Leginkább ezek jutnak eszünkbe, ha a dióra gondolunk. Magába megenni egy kicsit unalmas, noha azért jólesik elropogtatni alkalmanként. Mivel azonban így meglehetősen egyhangú, hamar abbahagyjuk. Ó, pedig milyen isteni snacket lehet belőle készíteni! Csak jól kell összeválogatni az alapanyagokat és ismerni kell a trükköt.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy feldobjuk a diót, az egyik legegyszerűbb mód a pirítás. Mindössze egy kis olajra, sóra, néhány fűszerre és persze édesítőre van szükség hozzá. Így nemcsak magunkat lephetjük meg egy kis édességgel, de a gyerekek elé is egészséges finomság kerül.

Fűszerfrontot szóba jöhet a füstölt pirospaprika, a kömény, a Cayenne-bors, a gyömbér, a fahéj stb., édesítőszerek közül pedig a juharszirup, a méz vagy az agave.

Először melegítsünk fel egy kis olajat egy serpenyőben, és kezdjük el rajta megpirítani a diót. Amikor elszíneződik, dönthetünk úgy, hogy nem csinálunk vele mást, egyszerűen felszolgáljuk valamilyen öntettel vagy mézzel.

Ugyanakkor, ha még tovább fűszereznénk, akkor ezen a ponton adjuk hozzá a sót és a kiválasztott fűszereket.

Ha pedig inkább édesen és nem fűszeresen akarjuk készíteni, akkor öntsük hozzá a mézet, a juharszirupot vagy az agavét, és hagyjuk karamellizálódni. Persze a fűszeres-édes változatot is készíthetjük, ha kedveljük az ínyencségeket és az ízkavalkádot.

Mindössze 10 perc és már kész is a finom snack!