Mennyei házi készítésű túró rudi vaníliával

túró rudi szelet házilag vaníliával
Vágólapra másolva!
Házi túró rudit készíteni nem túl bonyolult dolog. Sok időbe telik ugyan, de megéri a várakozást és a belefektetett munkát. Ebből a receptből körülbelül 8-10 darab rudi készíthető, amit valószínűleg 1 óra alatt elpusztít a család. Épp ezért érdemes dupla adagban gondolkodni.
Vágólapra másolva!
Túró rudi házilag vaníliával. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Házi túró rudi

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • kezeletlen citrom héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magja és belseje
  • 10 g zselatin
  • 500 ml víz
  • 1 és ½ evőkanál cukor
  • 250 g étcsokoládé

Elkészítés:
Egy nagy tálban átnyomkodjuk a túrót egy villával, majd összekeverjük a citromhéjjal, a vaníliával és a cukorral.
Áztassuk be a zselatint a vízbe és hagyjuk, hogy felszívja a vizet. Végül a zselatint mikróban néhány másodperc alatt megolvasztjuk, majd a túrós keverékhez keverjük.
Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
Amint letelt az idő, vegyük ki a hűtőből és formázzunk belőle rudakat.
Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tálcára, majd a fagyasztóba 30 percre.
Közben kezdjük el megolvasztani a csokoládét.
Amint letelt a 30 perc és a csokoládé is elkészült, forgassuk meg benne a rudakat, utána tegyük vissza a sütőpapírra.
Tegyük újra a hűtőbe egy rövid időre, hogy a csokoládé megkössön.