A múlt hét sztárja a kenyérlángos volt

kenyérlángos
Vágólapra másolva!
A múlt héten ismét rengeteg hírt és receptet osztottunk meg önökkel. Megmutattuk, melyek a növényi étrendek előnyei és hátrányai, hogyan készül az isteni húsgolyó vagy a túrógombóc, de azt is, miket reggeliznek az emberek a világ különböző tájain. Sőt, elhoztuk a kocsonya receptjét és tíz furfangos trükköt is, amit minden kávékedvelőnek ismernie kell. Mind közül azonban a kenyérlángos volt a sztár. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Tejfölös-hagymás kenyérlángos, ha nem tudja, mi legyen az ebéd

A kenyérlángos egy régi magyar étel, amelyet annak idején kemencében sütöttek meg. A világ minden országában fellelhető finomság, mindössze a feltétek összetétele változik határról határra. Kiváló ebéd- és vacsoraötlet, ha nem tudja, mit készítsen.

Top 7 sütési baki, amit a legtöbben elkövetnek

A sütés-főzés tulajdonképpen tudomány, így a legkisebb hiba vagy téves számítás is csalódást okozó eredményhez vezethet. Ugyanakkor természetesen bármikor tanulhatunk az elvétett lépésekből, hogy a következő alkalommal minden a lehető legjobban sikerüljön.

Forrás: Shutterstock

Ezt segítve összegyűjtöttük azokat a sütési bakikat, amelyeket a legtöbben elkövetnek. 1. Fontos a keverési sorrend! Bármit készítünk, mindig kövessük a receptben leírt keverési sorrendet ahelyett, hogy egybeborítanánk a hozzávalókat.

Eddig ön is csak magában és nyersen ette a banánt?

A banán életútjának egy része abból áll, hogy megvesszük a boltban, aztán megesszük magában. Esetleg rávágjuk a zabkása tetejére vagy csinálunk belőle gyümölcssalátát. Ugyanakkor van még számos más lehetőség is a trópusi gyümölcs élvezetére.

5 érv a rendszeres sárgarépafogyasztás mellett

A sárgarépa a gyökérzöldségek családjába tartozik, általában a narancssárga fajtáját fogyasztjuk, de létezik fekete, lila, sárga és fehér is. Rendkívül magas a rosttartalma, tele van antioxidánsokkal, ráadásul meglehetősen sokoldalú. Beépítése az étrendbe szinte gyerekjáték.

Forrás: Shutterstock

Ha sárgarépáról van szó, akkor elsősorban a húsleves és a különböző saláták jutnak az eszünkbe. Ebből következik, hogy nem tudjuk, milyen sokoldalú zöldség is ez: nemcsak a sós ételekben, de a desszertekben is megállja a helyét.

A világ legdrágább kenyere: majdnem fél millió forintba kerül

A Spanyolországi Malagán található a Moreno's Pan Piña pékség, amely kenyereket és péksüteményeket kínál. Ám van egy terméke, amelyet csak a szuper gazdagok vásárolnak meg: ez az aranykenyér.

Öt zöldség közül kerül ki az idei Bocuse d'Or magyar döntőjének kötelező alapanyaga

A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng lesz. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak.

Forrás: Shutterstock

A versenyt február 5-én rendezik meg a Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoRaCe szakkiállítás keretében Budapesten. A megmérettetést megelőző napon a Bocuse d'Or hazai döntősei a METRO csaknem ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják össze versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat.

30 perc egy magyar klasszikusért: mennyei túrógombóc

Bár itthon is egyre több, finomabbnál finomabb desszert kapható, végül csak visszatérünk a hagyományokhoz. A túrógombóc az egyik ilyen felejthetetlen finomságunk. Nevetségesen könnyű elkészíteni, gyorsan megvan, ráadásul isteni finom!

A francia sztárszakács nem akar Michelin-csillagot a pereskedés után

A Michelin-kalauz ellen pert vesztő francia sztárszakács, Marc Veyrat fog főzni a jövőben Gerard Depardieu színész egykori éttermében, a Fontaine Gaillonban.

Forrás: Shutterstock

Mennyei sárgarépás fánk krémsajtos mázzal

Azt már tudjuk, hogy a sárgarépából készült torta egyszerűen isteni. Mindig megnyaljuk utána mind a tíz ujjunkat. Így amikor meghalljuk a sárgarépás fánk szót, csak jóra számítunk. A krémsajtos máztól pedig szó szerint táncolnak az ízlelőbimbóink. Próbáljuk ki máris ezt a receptet!

Ehető blokkot ad a vásárlóinak egy cukrász

Januártól a kiskereskedőknek kötelező papíralapú értékesítési bizonylatot nyomtatniuk minden vásárlás esetén. A Bajorországban élő francia cukrász, Ludovik Gerboin azonban ehető blokkokkal tiltakozik a papírpazarlás és a papírhulladék felhalmozása ellen.

Kíváncsi, milyen reggelik kerülnek az asztalra a világ különböző tájain? Akkor lapozzon tovább!