A francia sztárszakács nem akar Michelin-csillagot a pereskedés után

étterem
Vágólapra másolva!
A Michelin-kalauz ellen pert vesztő francia sztárszakács, Marc Veyrat fog főzni a jövőben Gerard Depardieu színész egykori éttermében, a Fontaine Gaillonban.
Vágólapra másolva!

Veyrat elmondta, a régi párizsi operaház közelében lévő, ínyenceket kiszolgáló helyet "elfogadható árakkal rendelkező, kellemes bisztróvá" akarja alakítani. A vendégek például 48 euróért (16 ezer forinért) már megkóstolhatják a Szent Jakab-kagylót is. Kiemelte: egy dolgot biztosan nem akar, mégpedig Michelin-csillagot.

– jelentette ki.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Marc Veyrat azért indított pert tavaly a Michelin francia étteremkalauz ellen, mert La Maison des Bois nevű étterme csak két csillagot kapott a korábbi három helyett. A helyet, amely 2018-ban kapta meg harmadik csillagát, 2019 januárjában minősítették vissza. Veyrat egyeurós jelképes kártérítést követelt a visszaminősítése után elszenvedett károkért és sérelemért.

A nanterre-i bíróság döntése szerint azonban Veyrat semmilyen bizonyítékkal nem igazolta, hogy visszaminősítése miatt bármilyen kárt vagy sérelmet szenvedett volna.

Depardieu júniusban adta el éttermét a Moma francia rendezvényszervező cégnek. A nagy ínyencnek ismert francia színész már 2012-ben, adóproblémák miatt elhagyta Franciaországot. Egy évvel később Vlagyimir Putyin orosz elnök

orosz állampolgárságot ajándékozott a színésznek.

A fekete fedora kalapjáról közismert Veyrat egy síbaleset miatt kilenc évig feladni kényszerült munkáját, majd visszatérése után nem sokkal étterme tűz martaléka lett. Három évvel később azonban már Michelin-csillagot kapott.