Tejfölös-hagymás kenyérlángos, ha nem tudja, mi legyen az ebéd

kenyérlángos
Vágólapra másolva!
A kenyérlángos egy régi magyar étel, amelyet annak idején kemencében sütöttek meg. A világ minden országában fellelhető finomság, mindössze a feltétek összetétele változik határról határra. Kiváló ebéd- és vacsoraötlet, ha nem tudja, mit készítsen. Plusz pont a kenyérlángosnak, hogy még a kezdő szakácsok is boldogulnak vele.
Vágólapra másolva!
Kenyérlángos. A kép csak illusztráció! Forrás: Táfelspicc

Kenyérlángos:

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 175 ml meleg víz
  • 25 g élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 60 g tejföl
  • apróra vágott petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 1 fél csomag baconszalonna, apróra vágva
  • 200 g reszelt sajt

Elkészítés:

Tegyük az élesztőt a meleg víz felébe és futtassuk fel.
Közben keverjük össze a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet.
Szeleteljük fel a hagymát és a bacont.
Adjuk az élesztős vízhez a sót, a meleg víz másik felét, a lisztet és egy fakanállal keverjük össze.
Hagyjuk megduplázódni 20-25 perc alatt.
Amint letelt az idő, tegyük a tésztát egy tepsibe és húzzuk ki egyenletesen.
Kenjük meg a tejfölös keverékkel, szórjuk meg hagymával, a baconnel és a sajttal, majd süssük 190 fokon 30-40 percig.