Ananász egy kis csavarral: nem nyersen a legfinomabb

sült ananász
Vágólapra másolva!
A tradicionális indiai desszertek a maguk módján egyediek. Kiállták az idő próbáját, és ma is nemzedékek adják át egymásnak a recepteket. Itt van ez az ananászos finomság, amely biztosan elnyeri a család szívét. Plusz piros pont: gyorsan elkészíthető és minimális mennyiségű hozzávalóra van szükség.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Édes bundában sült ananász

Hozzávalók:

  • 5 ananászszelet
  • ½ csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ csésze víz
  • ½ csésze cukor
  • 1 evőkanál méz
  • egy csipet só

Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót annyi vízzel, hogy sűrű, de folyós állagú tésztát kapjunk.
Egy edényben forraljuk fel a fél csésze vizet és a fél csésze cukrot. Végül adjuk hozzá a mézet is a cukorsziruphoz.
Mártsuk az ananászszeleteket a tésztába, jól forgassuk meg benne, majd süssük ki forró olajban.
Végül áztassuk bele a cukros-mézes szirupba körülbelül 5 percre.
A ropogós, édes ananászszeletek már készen is állnak a fogyasztásra.