5 finom töltött zöldség, ha gyorsan letudná a főzést

zöldborsó receptötletek
Rizzsel, borsóval és répával töltött paprika sütőben sütve
Vágólapra másolva!
Ha mindig ugyanolyan módon készítjük ételeinket, egy idő után unalmassá válnak. Vegyük például a zöldségeket: fogyasztjuk sütve, fogyasztjuk grillezve vagy tésztához keverve egy kis fokhagymával. Mi lenne, ha ezúttal megtöltenénk, megsütnénk és le is van tudva a vacsora vagy az ebéd? A töltött zöldségeket ehetjük körettel, mint a rizs vagy a bulgur, esetleg paradicsomos vagy túróalapú mártással.
Vágólapra másolva!

1. Töltött gomba

A töltött gombát snackkét, uzsonnaként és vacsoraként is fogyaszthatjuk. Sajttal és kukoricával töltve valami mennyei! Süthetjük és grillezhetjük is, de mindenképp mártással tálaljuk.

2. Töltött cukkini

A cukkini ropogós textúráját tökéletesen kiegészíti a rágós szója, amellyel megtöltjük. Így a vacsora könnyű, egészséges és ízletes lesz. Ízesítsük fokhagymával, korianderrel, köménnyel és csilivel, tálaljuk limelével meglocsolva és korianderlevelekkel pluszban megszórva.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

3. Töltött paradicsom

A bab, a kukorica és a sajt keveréke annyira jól megy a paradicsom jellegzetes aromájához, hogy arra nincsenek szavak. Ízesítsük hagymával, bazsalikommal, oregánóval, sajtnak pedig vagy mozzarellát vagy cheddart válasszunk.

4. Töltött kaliforniai paprika

Tökéletes töltött zöldség készülhet a kaliforniai paprikából. Megtölthetjük burgonyával és sajttal, más zöldségekkel, sajttal és fűszernövényekkel, illetve káposztával és sárgarépával is.

5. Töltött édesburgonya

Az édesburgonya köretként is egy kedvelt fogás, így önmagában is jól megállja a helyét. Töltsük meg csilivel, sajttal és tejföllel, majd élvezzük az ízek keveredését. Ha szeretjük az ínyencségeket, egy kis bacont is piríthatunk hozzá.