7 ötlet, ha nincs ideje rendesen reggelizni, és már unja a szalámis szendvicset

szendvics, reggeli
Vágólapra másolva!
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de néha sajnos megesik, hogy útközben kell elfogyasztanunk. Ez még mindig jobb megoldás, mint teljesen kihagyni. Hiszen nem szabad alábecsülni annak a fontosságát, hogy valamit ennünk kell a nap elején. Mit lehet tenni? Hogyan reggelizzünk rendesen, ha állandó rohanás az életünk? Összegyűjtöttünk néhány reggeliötletet, amelyet útközben vagy az irodában is megehetünk. Csak bedobjuk a táskába és már szaladhatunk is.
Vágólapra másolva!

1. Müzli

Tejjel vagy joghurttal fogyasztva is finom, ugyanakkor szeletként kiváló reggeli tud lenni, ha rohanásban vagyunk. A legegészségesebb mód, ha otthon előre elkészítjük, becsomagoljuk, így reggel már csak ki kell kapni a szekrényből.

Még laktatóbb, ha gyümölcsturmix mellé esszük!

2. Fehérjeszelet

A hagyományos fehérjeszelet egyenlő részben tartalmaz gyümölcsöket, dióféléket és magvakat. Ez teszi olyan tökéletes reggelivé. Szintén hanyagoljuk a bolti fajtákat, inkább készítsünk otthon.

Forrás: Shutterstock

3. Wrap

Tortillalapba csomagolt zöldségek, sajt és adott esetben csirkehús valamilyen szósszal. Csomagoljuk fóliába és már meg is van oldva a reggeli. Tortillalapot sok helyen tudunk venni, a töltelék pedig az ízlésünktől függ.

Sőt, megkenhetjük mogyoróvajjal vagy mandulavajjal és megtölthetjük gyümölcsökkel is. Legyünk kreatívak!

4. Pirítós

Egy egyszerű pirítós is csodákat tehet, ha nincs időnk leülni reggelizni. Két pirítóst megkenünk házi mogyoróvajjal, egymásra borítjuk őket és már szaladhatunk is. De akár zöldségeket is tehetünk közé, hogy még több tápanyaggal bombázzuk meg a testünket.

5. Zöldséges-gyümölcsös turmix

Néhány darab házi zabkeksszel vagy zabgolyóval és egy nagy pohár gyümölcsturmixszal is sokat tehetünk önmagunkért.

Válasszuk ki kedvenc zöldségeinket és gyümölcseinket, majd dolgozzuk össze.

6. Friss gyümölcsök és zöldségek

A legegyszerűbb és legegészségesebb reggeli a zöldség és a gyümölcs. Csomagoljunk be banánt, körtét, almát, barackot, narancsot, répát vagy amit szeretünk.

7. Házi muffin

Ha a hétvégén elkészítjük, akkor két-három napig bőven meg van oldva a reggeli. Már nemcsak édes, hanem sós, zöldséges, tápláló muffinokat is készíthetünk.

Sokkal könnyebb, ha előre megtervezzük a heti reggeli menüt és még este elkészítjük. Így a reggeli rohanás közepette tényleg csak ki kell kapni a hűtőből.