Hihetetlenül krémes lávatorta 35 perc alatt

2020.01.14. 08:23

Íme leggazdagabb és legcsokoládésabb lávatorta, amelyet valaha kóstolt. Kívül puha, belül forró és krémes. Elkészítése varázslatnak tűnhet, ugyanakkor valójában nagyon könnyű és mindössze harmincöt percet vesz igénybe.

A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Isteni lávatorta

Hozzávalók:

  • 113 g sózott vaj
  • 170 g étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 52 g cukor
  • ez csipet só
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 230 fokra.
Vajazzon és lisztezzen ki 6 ramekinformát, majd tegye őket egy sütőlapra.
A vajat és a csokoládét olvassza meg gőz felett.
Egy tálban verje fel a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a sót egy konyhai robotgéppel, amíg besűrűsödik.
Keverje hozzá a csokoládét a tojásos keverékhez. Amint összedolgozta, adja hozzá a lisztet is.
Adagolja a tésztát a formákba, majd süsse az egészet 12 percig. Így lesz a sütemény kívülről szilárd, belülről pedig lágy és folyós.
Hagyja 1 percig hűlni, azután fordítsa fejre a formát, hagyja kiesni belőle a lávatortát és már eheti is.
Ha szereti a pikáns desszerteket, tegyen bele egy kis csilit is és tálalja vaníliafagylalttal.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: