8 főzési trükk, hogy éttermi minőségű étel kerüljön az asztalra

főzés
Vágólapra másolva!
Mindannyiunkkal előfordul, hogy nem úgy sikerül az étel, ahogy szeretnénk, és legközelebb igyekszünk a saját hibáinkból tanulni. De sokszor azt sem tudjuk, mit rontottunk el, így azonban nehéz a fejlődés. Kezdetnek az is elég, ha elsajátítjuk a következő trükköket, ezzel máris elindulhatunk afelé, hogy profi szakácsokká váljunk.
Vágólapra másolva!

Hogyan lesz ízletes és lédús a hús?

Mitől lesz az éttermekben lédús a sertésborda és a csirkemell? A válasz meglehetősen egyszerű: beáztatják hideg sós vízbe. Ez a trükk segít, hogy ne száradjon ki a hús a sütés során.

Hogyan kerüljük el a túlsózást?

Ne a főzés elején vagy a végén sózzunk, hanem közben. Kezdjünk mindig egy kisebb mennyiséggel, azután kóstoljuk meg, és később adjunk még hozzá. Ráadásul sok esetben

nem a só hiányzik az ételből, hanem a fűszerek aromás íze.

Forrás: Shutterstock

A cukor is nagyszerű ízesítő

Ez nemcsak a süteményekre és desszertekre vonatkozik. Egy csipet cukor hozzáadása a paradicsomos receptekhez, fokozza az ízvilágot. Próbálja ki! Érezni fogja a különbséget.

A cukor ugyanis ellensúlyozza a paradicsom természetesen savanykás ízét, a végeredmény így gazdag és kellemes lesz.

Hogyan küszöböljük ki, hogy a húsleves zavaros legyen?

A finom húsleves elkészítése sok türelmet igényel. A csontot és a húst tegyük fel főni annyi vízben, hogy éppen ellepje, legalább három órán keresztül hagyni kell rotyogni alacsony lángon. Közben végig figyeljük és szedjük le a tetejéről a habzást.

Egy kis olívaolaj nem árt

Mi a közös a pizzákban, a tészta-, a hal- és a húsételekben? Nos, attól eltekintve, hogy mindegyik szuper finom, feljavítható egy kis olívaolajjal.

Persze csakis minőségivel!

Locsoljuk meg bátran az elkészült ételt, és élvezzük az olívaolaj természetes aromáját!

A tapadásmentes serpenyő használata

Ha halat vagy húst sütünk, nem feltétlenül a tapadásmentes serpenyő a legjobb választás. A bevonat ugyanis akadályt képez az étel és a hő között, így nem kap elég meleget, nem lesz olyan gazdag és ropogós a végeredmény.

A tapadásmentes serpenyő azonban elengedhetetlen, ha tojást, palacsintát vagy francia pirítóst készítünk.

Hogyan lesz a legfinomabb a tészta?

Mielőtt a tészta teljesen megfőne, szedjük át a szószba a főzés utolsó néhány percére. Így felszívja az ízt, jobban tapad hozzá a mártás.