Sercegő hurkával és forralt borral várja az Etyeki Gasztrosétány
2020. január 08. 09:41
Vágólapra másolva!
Januárban újra kinyitnak a helyi pincék és kézművesek Etyeken, hogy vendégborászaik társaságában megmutassák és kóstoltassák remekeiket: bort, sajtot, sonkát, párlatot, süteményt, csokoládét és még számos rendkívüli finomságot.
A január 18-ai Téli Etyeki Piknik a tüzes és gőzölgő italokról, a toros ételekről és a karácsonyi-farsangi időszak ellenállhatatlan édességeiről szól. Minden évszakban gyönyörű a Gasztrosétány, de a tél mégis a látogatók egyik kedvence. Ilyenkor különleges hangulatot kölcsönöz a környezetnek
a sparhelteken lábosokban és üstökben forralódó bor és tea, a sercegő hurka és kolbász illata és a gesztenyepörkölő üstök közelébe húzódó utcazenészek muzsikája.
És hogy mivel készülnek a helyiek a vendégek fogadására? Számtalan érdekes és szórakoztató programmal és annyi izgalmas fogással, hogy választani is lehetetlen.
Gingalló Csokoládéműhely
Nyitott műhely – csokoládékészítés-bemutató (10.30, 12.00, 13.30, 15.00, 16.30 óra).
Kóstoló: különleges kézműves csokoládék a forró italtól a csokinyalókáig.
Piknik Liget
Újhegyi Kisgazdaság és Hangszerműhely: állat- és hangszersimogatás, lovaglás.
Aubergine Pince
Sütőtökrémleves pirított tökmaggal
BBQ-oldalas és -csirkecomb egyenesen a smokerből
Pulled pork szendvics és kézműves hamburger
Valódi olasz espresso, cappuccino és forró csokoládé
Desszert Pince
Rumos-meggyes-vaníliás gesztenyés szelet
Vörösboros csokitorta és narancsos-csokis sajttorta
Garaguly Birtok és Borpince: Áts Családi Pincészet (Mád), Balla Géza Pincészet (Arad-hegyalja)
Kézművesek: Fészek Kerámiaműhely, Greta Handmade Design
Érdemes tehát január 18-án is Etyekre látogatni, hogy végigjárhassuk az újhegyi pincéket és vendégborászaikat, valamint a kézműveseket és megkóstolni a rengeteg helyi finomságot.