Narancs fogyáshoz: 3 narancsos ital, amely csodát tesz a testtel

narancslé
Vágólapra másolva!
A narancs egy alacsony kalóriatartalmú és nulla zsírtartalmú gyümölcs. Egy pohár frissen facsart narancslé feldobja a reggeleket, egy könnyű smoothie pedig tökéletes kiegészítője a diétánknak – főleg így, az ünnepek után. Egy narancsos gyümölcsital finom, frissítő és szuper egészséges, sőt tele van antioxidánsokkal és C-vitaminnal.
Vágólapra másolva!

Ha eltökélt szándéka, hogy idén elkerüli a szénsavas, cukros italokat, és átvált az egészséges, házi gyümölcslevekre (és természetesen sok vízre!), akkor hadd ajánljuk figyelmébe a következő recepteket.

1. Narancsos-sárgarépás méregtelenítés

A narancs és a répa is ismert arról, hogy segíti a test méregtelenítő folyamatát. A citrom és a gyömbér hozzáadása ráadásul

extra tápanyagokkal tölti fel.

Hozzávalók: 2-3 répa, 2 narancs, 2 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál frissen facsart citromlé. Először pucoljuk meg a narancsot és a répát, majd turmixoljuk össze külön-külön. Ezután öntsük össze, adjuk hozzá a gyömbért és a kurkumát, dolgozzuk össze megint és tálalás előtt öntsük bele a citromlevet is.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

2. Narancsos-bazsalikomos felfrissülés

A narancs aromája és a bazsalikom frissessége energiát adó italban egyesül. Ezzel a gyümölcslével egészségesen és táplálóan indulhat a napja. Hozzávalók: 2 narancs, 6 bazsalikomlevél, méz ízlés szerint.

Pucoljuk meg a narancsot, majd tegyük a mézzel és a bazsalikommal a turmixgépbe. Dolgozzuk jól össze és ízlés szerint fogyasztás előtt szórjuk meg egy kis aprított bazsalikomlevéllel.

3. Ananászos-narancsos finomság

Az ananász és a narancs kombinációja valami isteni! Uborkával és bazsalikomlevelekkel kombinálva pedig még inkább tápláló.

Hozzávalók: 1 csésze apróra vágott ananász, 1 csésze apróra vágott narancs, 1 csésze apróra vágott lopótök, 1 csésze apróra vágott uborka, néhány bazsalikomlevél, néhány currylevél. Dolgozzuk össze az alapanyagokat egy turmixgéppel és már kész is!