A legfinomabb ízesített szilvalekvár télire

szilvalekvár
Vágólapra másolva!
Baracklekvár, eperlekvár, szilvalekvár – Szinte választani sem tudunk, melyiket szeretjük a legjobban. A gyümölcsök felhasználásának ez a legkézenfekvőbb, legegyszerűbb és – valljuk be – az egyik legfinomabb módja. Barack- és eperlekvár már került a kamrába, most, hogy érik a szilva, jöhet az új készlet! Kövessük ezt az útmutatót lépésről lépésre, és készítsük el a nagyi ízesített szilvalekvárját.
Vágólapra másolva!

1. Szedjük össze a szilvalekvár hozzávalóit: a 1,5 kg szilvát, a 400 g cukrot, 1 evőkanál fahéjat és 1 evőkanál eredeti bourbon vaníliát, meg az egy csomag dzsemfixet.

2. Mossuk meg a gyümölcsöket, szedjük ketté és vegyük ki a magját. Vágjuk fel kis darabokra.

3. Öntsük a szilvát egy nagy edénybe, és kezdjük el főzni.

Ennyire egyszerű szilvalekvárt készíteni! Forrás: Shutterstock

4. Amint elkezd levet engedni, dolgozzuk össze botmixerrel, majd keverjük bele a cukrot, a fahéjat és a vaníliát és hagyjuk tovább rotyogni.

5. Keverjük bele a dzsemfixet, és hagyjuk még 10 percig főni.

6. Amint letelt az idő, szedjük sterilizált, meleg befőttesüvegekbe, majd zárjuk le jól és tegyük száraz dunsztba egy napra.

Kész is!