5 mód, hogyan dobjuk fel egyszerűen az unalmas bundás kenyeret

bundás kenyér
Vágólapra másolva!
A hagyományos bundás kenyér sokunk nagy kedvence. Van, aki tejföllel eszi, más ketchuppal, valaki szalonnát süt mellé, más sajtot olvaszt a tetejére. Valljuk be, néha jó egy kis csavart belevinni a hagyományos receptekbe. Ezért összegyűjtöttünk öt módot, hogyan dobjuk fel az unalmas bundás kenyeret.
Vágólapra másolva!

1. Klasszikus bundás kenyér egy kis csavarral

Keverjünk össze egy tálban egy tojást és egy evőkanál tejet. Forgassuk meg benne a kenyérszeleteket és süssük ki olajban vagy zsírban.

Tálaljuk szőlővel, banánnal és áfonyával.

Sokkal finomabb, mintha csak magában fogyasztanánk a már jól megszokott módon.

Bundás kenyér egy kis csavarral Forrás: Shutterstock

2. Jamie Oliver bundás kenyere

Keverjünk össze egy tálban két tojást, két evőkanál tejet, egy csipet sót és borsot. Forgassuk meg benne a kenyérszeleteket, azután süssük ki olajban vagy zsírban. És most jöjjön egy kis rafinéria!

– írja Jamie.

3. Indiai bundás kenyér

Keverjünk össze négy tojást és fél teáskanál csilipelyhet egy tálban.

Keverjünk el benne egy teáskanál gyömbért, egy apróra vágott hagymát és egy apróra vágott paradicsomot.

Forgassuk meg benne a kenyereket és kezdjük el megsütni zsíron vagy olajon. Amíg az egyik oldala sül, addig a másikra csorgathatunk még a tojásos keverékből.

4. Fahéjas bundás kenyér

Keverjünk össze egy tálban két tojást és két evőkanál tejet. Forgassuk meg benne a kenyérszeleteket, majd süssük meg zsírban. Keverjünk össze két evőkanál vajat egy csipet fahéjjal és egy teáskanál cukorral. Kicsit melegítsük meg, hogy a vaj megolvadjon, majd kenjük meg vele a kenyeret.

5. Sült bundás kenyér sajttal

Keverjünk össze 7 tojást, 400 ml tejszínt, 450 g reszelt sajtot, 100 g füstölt sajtot egy tálban. Tegyük a kenyérszeleteket egy tepsibe,

öntsük rá a keveréket és süssük 200 fokon 25 percig.

Tálalhatjuk még sajttal megszórva, és paradicsommal.