Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Házi készítésű, energetizáló italok a reggeli mellé

uborka, ital, hűsítő
Vágólapra másolva!
Minden, amire a testünknek szüksége van, már létezik a természetben. Ezeket használjuk fel a házi, energiát adó italokhoz, amelyeket fogyaszthatunk a reggeli mellé. Egy pohár, és máris jobban indulhat a reggelünk. Mindezt teljesen egészségesen! Lesse el a következő egyszerű recepteket, és élvezze a frissességet!
Vágólapra másolva!

A gyömbéres-kardamomos energetizáló ital hamar a kedvencünkké válhat. Vágjunk fel két vékony szelet hámozott gyömbért kis darabokra, tegyük egy bögrébe. Adjunk hozzá egy csipet kardamomot, egy csipet kurkumát és 1-2 teáskanál mézet ízlés szerint. Töltsük fel az egészet forró vízzel, hagyjuk pár percet állni.

A gyömbér hatással van a vérkeringésre, fokozza az anyagcserét, a kurkuma pedig megnövelheti az energiaszintet.

A kardamom szintén az energiszintre és az anyagcserére van hatással. Próbáljuk ki már ma!

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

A banános csodaturmixhoz egy turmixgépben dolgozzunk össze 1 érett banánt, 2 evőkanál mandulavajat, 2 kelkáposztalevelet, ½ pohár joghurtot, 1 bögre tejet vagy növényi italt és egy csipet őrölt lenmagot. Keverjük simára és már kész is!

A kókuszvizes jeges tea elkészítéséhez szeleteljünk fel egy kis kerti uborkát,

és tegyük a hűtőbe. Főzzünk le egy bögre zöld teát, hagyjuk kihűlni, aztán adjunk hozzá mézet, egy kis sót és 1 bögre kókuszvizet. Dobjuk bele a hideg uborkát is, és élvezzük a frissítő energiát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről