Retró desszert: isteni finom, klasszikus császármorzsa

császármorzsa
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
Vannak olyan klasszikus desszertek, amelyek sosem mennek ki a divatból. Ilyen például a császármorzsa is, amelyet nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul egyszerűen mennyei! Keverjük be gyorsan, hagyjuk egy kicsit pihenni, délutánra már meg is leszünk vele! Próbálja ki!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 410 g búzadara
  • 810 ml tej vagy növényi ital
  • 200 g margarin
  • 6 db tojás
  • 200 g porcukor
  • 50 g mazsola

Elkészítés:

Öntsük a búzadarát, a tejet és az olvasztott margarin felét egy tálba.
Keverjük össze, hagyjuk pihenni 2-3 órát.
Amint letelt az idő, keverjük össze a tojássárgáját a cukor felével, egy csipet sóval és a búzadarával.
Verjük habbá a tojásfehérjét, és lassan forgassuk bele a tésztába.
Kenjünk ki a maradék margarinnal egy jénait, öntsük bele a tésztát és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig, vagy amíg megszilárdul.
Vegyük ki, forgassuk át, keverjük bele a maradék cukrot és a mazsolát.
Tegyük vissza a sütőbe még 10 percre.
Amint letelt az idő, vegyük ki a sütőből, keverjük át újra és tálaljuk lekvárral, porcukorral vagy vaníliafagyival.